Vb 2018: A vébén minden meccs egy háború – N. Matics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.17. 17:29
null
Nemanja Matics (fehérben) szerint nem ültek fel az ellenfél provokációjának (Fotó: AFP)
Nagyon elégedett volt csapata hozzáállásával Mladen Krsztajics, a szerbek szövetségi kapitánya, aki a Costa Rica ellen 1–0-ra megnyert világbajnoki csoportmérkőzés után úgy fogalmazott, nem érdeklik a statisztikák. Kollégája, Óscar Ramírez szerint kiegyensúlyozott volt a meccs, de a szabadrúgásgól mindent megváltoztatott.

 

„Leginkább a hozzáállásunkkal vagyunk elégedett, a pályán voltak jó és kevésbé jó megmozdulásaink, de ezeket kijavíthatjuk. A győzelem sokat jelent a Svájc elleni, pénteki mérkőzés előtt. A legfontosabb, hogy mindenki láthatta, igazi csapat vagyunk. A statisztikával egyáltalán nem foglalkozom, nem érdekel, mi történt a múltban. A legfontosabb, hogy összpontosítottunk, és most a földön maradva továbbra is csapatként kell dolgoznunk” – nyilatkozta Mladen Krsztajics, a szerbek szövetségi kapitánya.

„Örülök, hogy ezúttal nekem sikerült megszereznem ezt a nagyon fontos gólt, amelynek köszönhetően jó helyzetből várjuk a folytatást. Bízom abban, hogy ezzel a hozzáállással megvalósítjuk majd a célunkat, és továbbjutunk a csoportból” – vélte Alekszandar Kolarov.

„Nem tudom, ki számított könnyű mérkőzésre, ugyanis ez egy világbajnokság, itt a világ legjobb csapatai szerepelnek, minden meccs egy háború. Nem ültünk fel a Costa Rica-i kispad provokációjának, de azért minket sem kell sajnálni, nem vagyunk annyira naivak, mint egyesek gondolják. Megvan a minőségünk, hogy jó eredményt érjünk el a világbajnokságon” – mondta Nemanja Matics.

Óscar Ramírez, a Costa Rica-i válogatott szövetségi kapitánya elégedett volt a játékkal, az eredménnyel már kevésbé.

„Sajnos a szabadrúgásgól mindent megváltoztatott. Úgy érzem, kockáztattunk, az volt a szándékunk, hogy kihasználjuk Marco Urena sebességét. Ez az első félidőben jól működött, a másodikban már nem. A vereség ellenére úgy érzem, kiegyensúlyozott mérkőzést vívtunk. Az első meccsek mindig ilyenek, nem lehet őrültnek lenni.”

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
E-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Costa Rica–Szerbia 0–1 (0–0)
Szamara, Kozmosz Aréna, 41 423 néző. Vezette: Diedhiou (szenegáli)
COSTA RICA: K. Navas – Gamboa, Acosta, G. González, Ó. Duarte, Calvo – Venegas (Bolanos, 60.), D. Guzmán (Colindres, 73.), Borges, B. Ruiz – Urena (J. Campbell, 67.). Szövetségi kapitány: Óscar Ramírez
SZERBIA: Sztojkovics – Ivanovics, Milenkovics, D. Tosics, Kolarov – Matics, Milivojevics – Tadics (Rukavina, 83.), Milinkovics-Szavics, Ljajics (Kosztics, 70.) – A. Mitrovics (Prijovics, 90.). Szövetségi kapitány: Mladen Krsztajics
Gólszerző: Kolarov (56.)
Sárga lap: Calvo (22.), D. Guzmán (56.), ill. Ivanovics (59.), Prijovics (98.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik