Vb 2018: a svédek a VAR-t hiányolják; a németek „visszatértek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 11:44
null
A Bild am Sonntag címlapja
A szombat esti drámai német győzelem után a németek magabiztosan állítják, „visszatértek” a világbajnokságra, és eszük ágában sincs a csoportkört követően távozni. A svédek csak a „szokásos” ügymenetről írnak, miközben a videobíró bevetését hiányolják.

„Visszatértünk!” – hirdeti öles betűkkel címoldalán a vasárnapi Bild, a győztes gólt szerző Toni Kroos fotójával.

A lapban megemlékeznek az arcon rúgott és orrát törő Sebastian Rudyról is, és hosszabb kritikát is közölnek a csapat eddigi két mérkőzésen nyújtott teljesítményéről, továbbá latolgatják a válogatott továbbjutási esélyeit, lehetőségeit.

„A német válogatott győzelme a svédek ellen visszahozta a továbbjutási esélyeket, ám továbbra is remeghet. Szerdán 16 órától jön az utolsó csoportmeccs Dél-Korea ellen és még az is előfordulhat, hogy a világbajnok újabb győzelme ellenére is kiesik, miképpen az is lehet, hogy vereséggel jut tovább a legjobb tizenhat közé” – írja a Bild am Sonntag.

A svéd Kvallsposten mai számában arról olvashatunk, hogy „nem történt semmi különleges, csak a szokásos: a svédek vezetésről vesztettek világbajnoki mérkőzést”.

A Dagens Nyheter szerint ugyanakkor „Svédország egészen közel állt a világbajnok ellen egy szenzációs eredmény eléréséhez” – és ezzel nem is érdemes vitatkozni.

Ugyanakkor utóbbi lap kiemelten foglalkozik azzal a kérdéssel is, amire már a szövetségi kapitány, Janne Andersson is kitért. „Vajon miért nem használták a videobírót Marcus Berg meglökésénél még az első félidőben?” – a kérdésre természetesen ők sem tudják a választ…

Természetesen mindkét országban foglalkoznak a lapok a mérkőzést követő balhéval, amely során Andersson kapitányt úgy kellett lefogni, miután a győzelem fölött érzett örömében a Német Labdarúgó-szövetség két munkatársa a svédek felé mutogatott és örömködött, és általánosságban elismerik, hogy nem voltak szép jelenetek.

A Dagens Nyheter sportrovata
A Dagens Nyheter sportrovata

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik