Így reagált a többezres tömeg Messi kihagyott büntetőjére – videó

ILKU MIKLÓS (MOSZKVA)ILKU MIKLÓS (MOSZKVA)
Vágólapra másolva!
2018.06.17. 08:16
null
Lionel Messi ezúttal nem tudott az argentinok nyerőembere lenni (Fotó: AFP)
A szombati négy mérkőzésből csak egyet rendeztek a fővárosban, Argentína és Izland összecsapását. Mivel a jelentős túljelentkezés miatt nem tudtam bejutni a Szpartak Stadion sajtópáholyába, a szurkolói zónában követtem az eseményeket.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hivatalos tájékoztatása szerint az úgynevezett fan fest a Luzsnyiki Stadion közelében akár gyalogosan is megközelíthető távolságban található. Ez utóbbi tény és való, de még egy olimpikon gyaloglónak is becsületére válna teljesíteni a távot. Szeli Mátyás kollégám már jelezte, hogy mindenképpen a tömegközlekedést válasszam, így két metrómegállóval (amelyek, higgyék el, jóval hosszabbak, mint a budapestiek) és jó 25 perc sétával később máris a bejáratnál találtam magam, ahonnan még úgy tíz percet kellett gyalogolnom.

De nem adtam fel, végül épp a kezdősípszó pillanatában megérkeztem a szurkolói zónába, amely Moszkva kultúrnegyedében, a Nemzeti Színház és a Moszkvai Állami Egyetem szomszédságában, az egykor Lenin-hegynek nevezett magaslaton található. A kilátás lenyűgöző, a teljes belváros látható innen, nem beszélve a Luzsnyiki Sportkomplexumról és a Moszkva-folyóról. A tájban való rövid gyönyörködést követően szinte magával sodort a tömeg, így a mérkőzés egyik pillanatáról sem maradhattam le.

Argentína és Izland összecsapása révén főként eme két válogatott szimpatizánsaira számítottam, de nem teljesen ezzel szembesültem. Utóbbi eleve kis ország, így Oroszországba érkező drukkerei közül nyilván a legtöbben a stadionban voltak, előbbinek azért voltak szurkolói szép számmal. Rengeteg brazil, kolumbiai, mexikói és – érthető módon – orosz szurkoló jött el kivetítőn nézni a találkozót. Természetesen így is Messi feliratú mezből volt a legtöbb.

Ha már szóba került a Barcelona klasszisa: a 64. percben eldönthette volna a mérkőzést, amikor büntetőhöz jutott Argentína. A szurkolói zóna szinte egy emberként pfújolt, ahogy Messi gondosan elhelyezte a labdát a földön, és felkészült a tizenegyes elvégzésére, majd amikor kihagyta azt, a drukkerek hangos ovációval fogadták. Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy többen voltak a Messi-ellenesek, izlandi szimpatizáns csak maréknyi volt a helyszínen.

A helyi kommentátor egyébként annyiszor mondta el Gonzalo Higuaín nevét (hogy miért, azt orosztudásom hiányossága miatt homály fedi), hogy aki nem ismerte az összeállításokat, azt is hihette, hogy a pályán van. Jorge Sampaoli szövetségi kapitány végül hallgatott a drukkerekre, és a 84. percben beküldte a Juventus csatárát, aki nem tudott segíteni csapatán.

A kamera megmutatta egy pillanatra az argentin futballikont, Diego Maradonát, aki épp arcát a kezébe temetve ült a VIP-páholyban. A közönség elismerően tapsolt, Izland pedig hősiesen kivédekezte a döntetlent.

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
D-CSOPORT
ARGENTÍNA–IZLAND 1–1 (1–1)

Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
ARGENTÍNA:
Caballero – Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico – Biglia (Banega, 54.), Mascherano, Meza (Higuaín, 84.) – Messi, Agüero, Di María (Pavón, 75.). Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
IZLAND:
Halldórsson –Magnússon, R. Sigurdsson, Árnason,Saevarsson – Hallfredsson, Gunnarsson (Skúlason, 76.) – Bjarnason, G. Sigurdsson, Gudmundsson (Gíslason, 63.) – Finnbogason (Sigurdarson, 89.). Szövetségi kapitány: Heimir Hallgrímsson
Gólszerző:
Agüero (19.), ill. Finnbogason (23.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik