FFT: elszabadulnak az indulatok a vb-n?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.28. 17:27
null
Szerencsére nem volt eddig nagyobb botrány - bár a brazil és a szerb szurkolók között volt egy kis összezörrenés (Fotó: AFP)
Az oroszországi világbajnokság előtt egyre többször vetődött fel a huliganizmus kérdése. Vajon végig képes lesz Vlagyimir Putyin kézben tartani a dolgokat, vagy elszabadulnak az indulatok?

 

 

Az orosz futballhuliganizmus az elmúlt években mit sem vesztett erejéből: az egyik legdurvább eset 2014-ben történt, mikor a szentpétervári Zenit szurkolói berontottak a pályára, és megtámadták a vendég Dinamo Moszkva játékosait. Vlagyimir Granat csapatkapitányt egy boxerrel felfegyverkezett drukker a fején találta el. Két évvel korábban a két csapat találkozója után a Dinamo szintén kapott egy győzelmet ajándékba, miután a kapusukat, Anton Sunyint a fején találta el egy behajított petárda.

A világbajnokság közeledtével az oroszok mégis egyre biztosabbak voltak abban, hogy gond nélkül zajlik majd le a verseny. Világos és érthető az üzenet minden vendégnek: ne féljetek!

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, Vlagyimir Putyin tényleg képes kézben tartani a dolgokat, és az orosz ígéretnek megfelelően a szurkolók biztonságban érezhetik magukat a vb helyszínein. De vajon így lesz ez végig, vagy egyszer csak elszabadulnak az indulatok?

A cikket elolvashatja a FourFourTwo oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik