Elköltöttek egy rakás pénzt Puyolra, a haja miatt nem engedték a stúdióba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.23. 17:18
null
Carles Puyol (és haja) igen bizarr történet főszereplője lett (Fotó: AFP)
Egészen bizarr sztoriról számolt be a BBC: a spanyolok világ- és Európa-bajnok védőjét, Carles Puyolt szakkommentátornak szerződtette az Irán–Spanyolország (0–1) mérkőzésre az iráni állami televízió, amelybe aztán Puyol nem tudott bejutni hosszú haja miatt.

A BBC beszámolója szerint Carles Puyolt szerdán az Irán–Spanyolország vb-csoportmérkőzés szakkommentálására kérték fel, ami aligha volt olcsó mulatság. Az IRTV 3 házigazdája, a műsorvezető Adel Ferdoszipur viszont döbbenten értesült arról, hogy Puyolt nem engedték belépni az épületbe – hosszú haja miatt. Pedig aligha lephetett meg bárkit, hogy a nagyon jellegzetes hajviseletű Puyol nem alakíttatta át frizuráját…

„Nyilván Önök is tudnak arról, hogy Carles Puyolnak itt kellene ülnie velünk. Ennek ellenére a szállodájában van. Mindent megtettem, hogy itt legyen, de sajnos nem sikerült. Elnézést kérek” – idézi az ISNA iráni hírügynökség a láthatóan bosszús Ferdoszipurt.

Eleinte arról szóltak a hírek, hogy nem sikerült megállapodni a spanyol sztár „fellépti díjáról”, ám aztán kiderült, hogy a hajjal lehetett a probléma. Az Entehab honlap azt írja, Puyol egyértelműen abban jelölte meg távolléte okát, hogy hosszú haja miatt nem nyerhetett bebocsáttatást.

Az iráni állami televízió kimondottan konzervatív vonalat visz, az Iráni Labdarúgó-szövetség pedig egy hajviseleti passzust is betett viselkedési kódexébe, mely szerint „az idegen kultúra terjesztésére alkalmas” hajviseletek tiltottak a válogatottnál. Két évvel ezelőtt az iráni strandlabdarúgó-válogatott hosszú hajú kapusát, Pejman Hoszeinit megkérték, hogy fogja össze haját, különben nem engedik adásba az állami televízió egyik műsorában. Hoszeini megtagadta a frizuraváltoztatást.

A spanyol As az EFE spanyol hírügynökségre hivatkozva azt írja, az iráni televízió képviseletében Morteza Mirbageri hivatalosan azzal indokolta Puyol távolmaradását, hogy a médiumnál úgy döntöttek: a nemzeti politikával és a médium képviselte értékekkel is ellentétes, hogy több ezer eurót fizessenek ki egy külföldi futballsztár pár perces szerepléséért – még akkor is, ha a díjat egy szponzor állja. A New York Times ugyanerről számol be, hozzátéve, hivatalos iráni források tagadták azt, hogy Puyol haja miatt nem ülhetett be a stúdióba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik