Válogatott: a horvát legenda szerint azért nyertünk, mert…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.28. 22:18
null
Robert Prosinecki itt éppen a bosnyák válogatottat ösztökéli jobb teljesítményre (Fotó: AFP)
Robert Prosinecki, a vb-bronzérmes horvát legenda főként mostani csapata fájó pontvesztéséről beszélt (ő a szövetségi kapitánya a bosnyák válogatottnak, amely hazai pályán kétgólos előnyről 2–2-re végzett Görögországgal Eb-selejtezőn), de a Sportske Novosti a horvátok budapesti vereségéről is kérdezte.

 

„Természetesen néztem a mérkőzést, de elemzésre nem volt időm, hiszen rengeteg dolgom volt a saját csapatommal – válaszolt Robert Prosinecki. – Miért vesztettünk? Nos, általában ez történik, ha nem a maximumon pörögve futsz ki egy mérkőzésre, miközben az is egyértelmű, hogy most minden ellenfelünk kettőzött igyekezettel játszik, a világbajnoki ezüstérmes skalpját akarja. Nincs mese, mindig száz százalékot kell nyújtani. Pláne a magyarok ellen…”

Az 1998-as világbajnokság vb-bronzérmes labdarúgóját arról is faggatták, szerinte a magyarok mivel nyerték meg a vasárnapi meccset.

„Semmi különlegeset, semmi extrát nem mutattak, viszont a begyakorolt figurákkal, az agresszivitásukkal, a rámenősségükkel, a minden párharcot megnyerni akarásukkal elérték a céljukat. Horvátország nem a legjobb futballját játszotta, és ha nem adod a lehető legtöbbet, bárkivel szemben bajba kerülhetsz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik