Spanyolország: De Gea pozíciója nem biztos a csapatban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.12. 15:39
null
Nagy harc várható De Gea (jobbra) és Kepa között a spanyol válogatottban (Fotó: AFP)
David de Gea és Kepa között verseny alakulhat ki a spanyol labdarúgó-válogatott első számú kapusposztjáért, miután a Chelsea fiatal kapuvédője jó teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban.

 

De Gea csupán a kispadról figyelhette, ahogyan Kepa gól nélkül hozza le a svédek elleni Eb-selejtezőt. A 24 éves kapusnak nem volt sok dolga a mérkőzésen, teljesítményével nagyon elégedettek a spanyol válogatottnál.

„Nem gondoljuk, hogy véget ért volna a De Gea-korszak, viszont Kepa fantasztikusan védett az idény végén, gondoljunk csak az Európa-liga-meccsekre” – mondta Robert Moreno, a spanyol válogatott másodedzője.

„Beszéltem Luis Enriquével a mérkőzés előtt. Úgy gondoltuk, hogy Kepa nagyobb segítségére lehet a csapatnak, s ez így is lett. Mind a ketten versenyben vannak az első számú kapusposztért” – folytatta Moreno.

Moreno megszólalt Luis Enriquével kapcsolatban is, miután a spanyol szövetségi kapitány családi okokra hivatkozva kihagyta az elmúlt három Eb-selejtezőt.

„Nagyon remélem, hogy szeptemberben visszatér a szövetségi kapitány, és helyetteseként utoljára kellett irányítanom a spanyol válogatottat” – mondta a spanyol szakember a Marcának.

A spanyolok legközelebb szeptember 5-én játszanak Eb-selejtezőt Románia vendégeként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik