Németország: Neuernek még nagy tervei vannak a válogatottal

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.05.29. 14:57
null
Neuer szavai alapján az sem kizárt, hogy a világklasszis kapus nem az utolsó nagy tornájára készül a németekkel (Fotó: AFP)
98 mérkőzésen védte eddig a német labdarúgó-válogatott kapuját Manuel Neuer, aki pénteken a Kickernek nyilatkozott az előtte álló jubileumról és arról, milyen tervei vannak még a válogatottal.


2009 június 2-án Németország felkészülési mérkőzésen 7–2-re nyert az Egyesült Arab Emírségek otthonában – ezen a találkozón védte először a német válogatott kapuját Manuel Neuer. Az ekkor még nevelőklubját, a Schalkét erősítő játékos a 2010-es dél-afrikai világbajnokságot megelőzően vált a kezdőcsapat rendszeres tagjává, és azóta amikor nem hátráltatják rövidebb-hosszabb időre sérülések, a legtöbb alkalommal vele kezdődik a németek összeállítása.

A nyári Európa-bajnokságot megelőzően Németország Dánia majd Lettország ellen játszik felkészülési mérkőzést, és ha Neuer mindkettőn bizalmat kap Joachim Löwtől, akkor már az utóbbi összecsapáson is elérheti a bűvös, 100. válogatottságát – bár vélhetően a Bayern München világklasszisa akkor sem lenne elégedetlen, ha a kontinenstornán jubilálna.

„Mindig jól érzem magam a válogatottal, szeretem magamra ölteni annak mezét” – mondta Neuer a Kickernek szombaton az ausztriai Seefeld in Tirolban, ahol a német együttes beköltözött az Eb-t megelőző edzőtáborába.

„Amíg jól vagyok és a testem is azt mondja, hogy folytathatom, addig nem tervezem befejezni a válogatott karrieremet” – jelentette ki a 35. életévét csütörtökön betöltő kapus.

Neuer reagált arra a felvetésre is, hogy a német csapat vezetését az Eb után Joachim Löwtől átvevő Hans-Dieter Flick kinevezése befolyásolná, meddig marad válogatott.

„A karrierem nem attól függ, hogy ki az edző. Azt hiszem, egy remek trénernek örülhetünk Flick személyében, akivel mindenki tudja, hogy nagyon jó a kapcsolatom” – zárta szavait Neuer.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 2., szerda,
Innsbruck (Ausztria), 21.00: Németország–Dánia
Június 7., hétfő, Düsseldorf, 20.45: Németország–Lettország

AZ EB-RE KÉSZÜLŐ NÉMET VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Bernd Leno (Arsenal – Anglia), Manuel Neuer (Bayern München), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)
VÉDŐK: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Robin Gosens (Atalanta – Olaszország), Christian Günter (Freiburg), Marcel Halstenberg (RB Leipzig), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Lukas Klostermann (RB Leipzig), Robin Koch (Leeds United – Anglia), Antonio Rüdiger (Chelsea – Anglia), Niklas Süle (Bayern München)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Emre Can (Borussia Dortmund), Serge Gnabry (Bayern München), Leon Goretzka (Bayern München), Ilkay Gündogan (Manchester City – Anglia), Kai Havertz (Chelsea – Anglia), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Joshua Kimmich (Bayern München), Toni Kroos (Real Madrid – Spanyolország)
TÁMADÓK: Jamal Musiala (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach), Leroy Sané (Bayern München), Kevin Volland (Monaco – Franciaország), Timo Werner (Chelsea – Anglia)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Joachim Löw

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik