Eb 2020: Úgy éreztem, cserben hagytam a társaim – Rashford

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 10:27
null
Marcus Rashford a kihagyott 11-est követően (Fotó: AFP)
Mint ismert, Anglia tizenegyesekkel kapott ki Olaszországtól a labdarúgó Európa-bajnokság fináléjában. Az angolok támadója, Marcus Rashford egy hosszú Twitter-bejegyzésben kért bocsánatot kihagyott tizenegyeséért, valamint elmondta azt is, hogy önbizalomhiányban szenved.

A Manchester United és az angol válogatott játékosa a kétszer tizenöt perces hosszabbítás végén állt be csereként – azért, hogy 11-est rúgjon. Végül a harmadik körhöz állt oda, s bár Gianluigi Donnarummát elküldte a másik irányba, kapufát lőtt.

Az Eb-t végül Olaszország nyerte, Rashford pedig a közösségi médiában üzent a szurkolóknak a döntőt követően.

„Nem is tudom, hol kezdjem, de megpróbálom szavakba önteni az érzéseimet. Nagyon nehéz, hosszú idényen vagyok túl, azt hiszem, ez mindenki számára világos. Kimerültem és valószínűleg önbizalomhiánnyal is küszködtem a döntő előtt. Korábban mindig szívesen álltam oda a tizenegyesekhez, s ez ezúttal sem volt másképp, de most nem úgy alakult, ahogyan szerettem volna” – kezdte.

„Úgy éreztem, cserben hagytam a csapattársaimat és a szurkolókat. Ez a tizenegyes volt a legfőbb dolog, amivel hozzájárulhattam volna a csapat sikeréhez, ám nem ment be, azóta is csak ez jár a fejemben. Csupán annyit tudok mondani, hogy sajnálom – bárcsak másképp történt volna. Amellett persze, hogy bocsánatot kérek, szeretnék megemlékezni a csapattársaim nagyszerű teljesítményéről, akik miatt idáig jutott az angol válogatott” – írta a támadó.

Rashford ezután köszönetet mondott azoknak az embereknek, akiktől támogató üzeneteket kapott a finálé után, majd megígérte, hogy ő is és az angol válogatott is erősebben tér majd vissza.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
DÖNTŐ
OLASZORSZÁG–ANGLIA1–1 (0–1, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 3–2

London,Wembley Stadion,67 173néző.Vezette:Kuipers (holland)
Olaszország:G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (Florenzi, 118.) – Barella (Cristante, 54.), Jorginho, Verratti (Locatelli, 96.) – Chiesa (Bernardeschi, 86.), Immobile (Berardi, 55.), L. Insigne (Belotti, 91.).Szövetségi kapitány:Roberto Mancini
Anglia:Pickford – Walker (Sancho, 120.), Stones, Maguire – Trippier (Saka, 70.), Rice (Henderson, 74.; Rashford, 120.), Mount (Grealish, 99.), K. Phillips, Shaw – Kane, Sterling.Szövetségi kapitány:Gareth Southgate
Gólszerző:
Bonucci (67.), ill. Shaw (2.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik