Eb 2020: Tiszteljük a magyarokat – Raphaël Varane

Vágólapra másolva!
2021.06.16. 18:06
null
Raphaël Varane (balra) munkában a németek elleni müncheni meccsen (Fotó: Árvai Károly)
Németország legyőzésével rajtolt az Európa-bajnokságon a francia válogatott, amelynek útja szerda este Budapestre vezet. Előtte azonban a játékosok még gyakoroltak egyet a Bayern München edzőközpontjában, valamint Raphaël Varane részvételével sajtótájékoztatót tartottak.

 

A 28 éves középhátvéd áthatolhatatlan falat alkotott Presnel Kimpembével az oldalán Hugo Lloris kapuja előtt, a válogatottban az egyik legjobb mérkőzését játszhatta.

„Köszönöm a dicséretet, de valójában az egész csapatot illeti – reagált szerényen a méltató szavakra Raphaël Varane. – A középpálya és a támadósor is remekül védekezett, Kylian Mbappé amikor labdát vesztett, öt másodpercen belül visszaszerezte, Antoine Griezmann rendszeresen hátrébb jött, hogy segítse a dolgunkat. A célunk az volt, hogy ne hagyjunk helyet az ellenfélnek a támadásai felépítéséhez, és ez összességében remekül sikerült. Az, hogy kapott gól nélkül nyertünk Németországban, hatalmas önbizalmat ad a folytatásra.”

A védő kitért Paul Pogba szerepére, akinek az utóbbi évei meglehetősen viszontagságosra sikerültek a Manchester Unitednél, a válogatottban viszont hatalmas kedvvel futballozik.

„Sokkal tapasztaltabb lett, ami a javára válik. Tudja, mikor kell segítenie a védekezést, mikor szerveznie a játékot, remekül megtalálja az egyensúlyt a kettő között. A pályán képes irányítani az embereket, a pályán kívül ő az egyik hangulatfelelős. Fontos láncszeme a csapatnak.”

A Németország elleni mérkőzés második félidejében egy beadást követően Robin Gosens nekiütközött Benjamin Pavard-nak, aki rövid időre az eszméletét is elvesztette. Az ijedtség elsőre nagy volt, de szerencsére a francia jobbhátvédnek nem lett súlyos baja.

„Közel álltam az esethez, és ahogy tudtam, azonnal Pavard segítségére siettem – idézte vissza a történteket Varane. – Az orvosok is hamar megérkeztek, és kiderítették, hogy nincs súlyos baja. Az orra vérzett kicsit, de tudatánál volt, és lejátszhatta a meccset. A lefújást követően természetesen átesett még vizsgálatokon, de mostanra minden a legnagyobb rendben van vele.”

A Nemzeti Sport arra is kíváncsi volt a Real Madrid védőjétől, hogy figyelemmel követte-e a Magyarország–Portugália (0–3) mérkőzést, valamint mi a véleménye Marco Rossi együtteséről.

„Edzésünk volt abban az időpontban, így nem láttam a találkozót, de hamarosan biztosan kielemezzük. Jó csapatnak tartjuk, tiszteljük a magyarokat. Más minőséget képviselnek, mint a német válogatott, de ez nem jelenti feltétlenül, hogy könnyebb mérkőzés várna ránk. Szombati ellenfelünk egységes, támadóik az egy egy elleni párharcokban veszélyesek lehetnek. Már nagyon várjuk, hogy telt ház előtt lépjünk pályára, próbáljuk magunkat a lehető legjobban kipihenni a mérkőzésig.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ, SZOMBAT

F-CSOPORT
15.00: MAGYARORSZÁG
–Franciaország, Budapest (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.00: Portugália–Németország, München (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik