Eb 2020: Ronaldo fontos, de vannak más góllövők is – Bölöni

Vágólapra másolva!
2021.06.15. 10:47
Bölöni László szerint a magyar és a portugál válogatott is erősödött az öt évvel ezelőtti Európa-bajnoki csoportmeccs óta. A Sporting CP korábbi vezetőedzője a Nemzeti Sport szakértőjeként úgy véli, a hazai közönség órási mentális segítség lehet a mieinknek. De videónkban elmondja azt is, hogy szerinte mi a portugál válogatott ereje, és mi a kihasználható gyenge pontja.

Bölöni László, az NS szakértője:

„Portugáliáról el merem mondani, hogy erősödött az öt évvel ezelőtti csapathoz képest, igen magas szinten vannak. A magyaroknak pedig a közössége, a nemzetközi tapasztalata, a hite növekedett ebben az időszakban. Viszont a magyaroknak egyáltalán nem kötelező a továbbjutás, tehát úgymond kényelmes helyzetben vannak. Nem elvárás a nyolcaddöntő, miközben persze valamennyien ezt akarjuk, ezért szurkolunk. A hazai közönség, amely már ki van éhezve a nemzetközi szereplésekre, mentálisan óriási segítség lesz a magyar csapatnak. Ez az egyik legfontosabb külső tényező, amivel esetleg szárnyalni is lehet.”

Ellenfelünk védelme rutinos, ám a sebessége hagy kívánni valót maga után – véli szakértőnk.

„A portugál védelem nem feltétlenül egy gyors hátsó alakazat. Főként a két középhátvédre gondolok. Igaz, hogy a két középpályás nagyon jó biztosító szerepet tölt be.”

Bölöni videónkban méltatta a portugál szövetségi kapitányt, Fernando Santost.

„Az elmúlt hetekben 2-3 alkalommal beszélgettünk, de nem a magyarokról és én sem érdeklődtem semmilyen olyan elképzelése iránt, hogy hogyan és mit akar játszatni csapatával. Ezekkel a dolgokkal nem terheljük egymást. Ugyanakkor el kell mondanom róla, hogy nagyon intelligens ember, a keretét kitűnően tudja uralni és vezetni. A csapatát az esélyesek közé sorolja, nem azt mondja, hogy meg kell nyerniük azt, vagy hogy döntőbe kell jutniuk.”

Videónkban beszél arról is, mik a portugál csapat erősségei és gyengéi, illetve a csoport másik mérkőzésével kapcsolatban megtudjuk, hogy a franciák nem akarnak az 1954-es, világbajnoki ezüstérmes magyar válogatott hibájába esni.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ

F-CSOPORT
18.00: MAGYARORSZÁG
–Portugália, Budapest. Vezeti: Cakir (török). Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!
21.00: Franciaország–Németország, München. Vezeti: Del Cerro Grande (spanyol). Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik