Eb 2020: nem lesz idő belerázódni a tornába Deschamps szerint

Vágólapra másolva!
2021.05.29. 17:37
null
Deschamps-ékra két vendégszereplés vár nyitásként (Fotó: AFP)
A francia válogatottnak most nem lesz lehetősége arra, hogy szokásához híven a csoportkörben melegedjen be a kieséses szakaszra, mert már a június 11-én kezdődő – részben budapesti rendezésű – labdarúgó Európa-bajnokság elején komoly mérkőzések várnak rá Didier Deschamps szövetségi kapitány szerint – írta az MTI.

A világbajnok együttes június 15-én Münchenben a hazai környezetben pályára lépő német csapat ellen kezdi a kontinensviadalt.

„Tudjuk, mi vár ránk, amikor a németekkel Münchenben találkozunk. Már a rajttól kezdve a legjobb formában kell játszanunk” – mondta Deschamps. Együttesének a második fordulóban, június 19-én szintén egy hazai környezetben szereplő válogatott, történetesen a magyar lesz a riválisa a Puskás Arénában.

A szövetségi kapitány emlékeztetett, hogy amikor 2018-ban megnyerték a vb-t, akkor az ausztrálok elleni nyitányon úgy nyertek 2–1-re, hogy a győztes találat a 81. percben esett, ráadásul öngólból. Aztán Perut is nehezen verték 1–0-ra, a dánokkal pedig gól nélküli döntetlent játszottak a csoportkör zárásán.

A franciák Budapesten június 23-án is pályára lépnek, akkor a címvédő portugálok ellen.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik