Eb 2020: Löwnek nem volt kínos Müller és Hummels reaktiválása

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.28. 10:42
null
Joachim Löwnek (balra) nem volt kínos Thomas Müller (jobbra) és Mats Hummels reaktiválása (Fotó: AFP)
Joachim Löw szövetségi kapitány számára nem volt kínos, hogy korábbi kijelentésével ellentétben ismét behívta Thomas Müllert és Mats Hummelst a magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott keretébe – írja az MTI.

 

„Nem volt kínos, hiszen hosszú évek óta ismerjük egymást. Sok mindent átéltünk együtt, az érzelmek teljes spektrumát. Ezek a játékosok sokat jelentenek nekem” – mondta a 61 éves szakvezető, akit az újságírók arról kérdeztek, hogyan zajlott a telefonbeszélgetése a két reaktivált futballistával.

Müller és Hummels is tagja volt a 2014-ben világbajnokságot nyerő német csapatnak, de Löw tavalyelőtt közölte velük, hogy a továbbiakban már nem számít rájuk. A fiatalítás azonban nem párosult eredményességgel, ezért a kapitány – aki az idei, részben budapesti rendezésű torna után távozik a posztjáról – a közvélemény és a szakma nyomására visszahívta őket.

A német válogatott pénteken (ma) kezdi az edzőtáborozását az ausztriai Seefeldben. Egyelőre nem világos, hogy a Real Madrid játékosa, Toni Kroos mikor csatlakozhat a kerethez koronavírusos megbetegedése után. Az Arsenalt erősítő Bernd Leno és a Leeds Unitedban szereplő Robin Koch érkezését a szigorú utazási korlátozások nehezítik. A Manchester Cityből Ilkay Gündogan, illetve a Timo Werner, Antonio Rüdiger, Kai Havertz Chelsea-trió szombaton Bajnokok Ligája-döntőt vív, és csak azt követően csatlakozik a nemzeti csapathoz.

A németek jövő szerdán Innsbruckban Dániával, majd június 7-én Düsseldorfban Lettországgal játszanak felkészülési találkozót. A Löw-gárda az Európa-bajnokság csoportmérkőzéseit Münchenben vívja: június 15-én a világbajnok francia, 19-én a címvédő portugál, majd 23-án a magyar együttes lesz az ellenfele.

A NÉMET VÁLOGATOTT 26 FŐS KERETE AZ EB-RE
KAPUSOK: Bernd Leno (Arsenal – Anglia), Manuel Neuer (Bayern München), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)
VÉDŐK: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Robin Gosens (Atalanta – Olaszország), Christian Günter (Freiburg), Marcel Halstenberg (RB Leipzig), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Lukas Klostermann (RB Leipzig), Robin Koch (Leeds United – Anglia), Antonio Rüdiger (Chelsea – Anglia), Niklas Süle (Bayern München)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Emre Can (Borussia Dortmund), Serge Gnabry (Bayern München), Leon Goretzka (Bayern München), Ilkay Gündogan (Manchester City – Anglia), Kai Havertz (Chelsea – Anglia), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Joshua Kimmich (Bayern München), Toni Kroos (Real Madrid – Spanyolország)
TÁMADÓK: Jamal Musiala (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach), Leroy Sané (Bayern München), Kevin Volland (Monaco – Franciaország), Timo Werner (Chelsea – Anglia)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Joachim Löw

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik