Eb 2020: Mancini elárulta, voltak nehézségeik a svájciak ellen

Vágólapra másolva!
2021.06.17. 00:10
null
Petkovic (jobbra) sportszerűen gratulált Mancininek (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, szerdán a labdarúgó Európa-bajnokság A-csoportjában Olaszország 3–0-ra legyőzte Svájcot, ezzel elsőként bejutott a legjobb 16 közé. Roberto Mancini szerint csapata nehezen kezdett, de némi változtatás után sikerült kiharcolnia a győzelmet.

„Svájcról tudtuk, hogy erős csapat, tudtuk, hogy kemény meccs lesz, és így is lett. Voltak lehetőségeink, és már korábban is megszerezhettünk volna a vezetést, ugyanakkor szenvedtünk is, voltak nehézségeink, de a végén megérdemelten nyertünk. Az első percekben nehezen lendültünk játékba, de miután magasabbra helyeztük a védelmi vonalainkat, és elkezdtünk letámadni, már hibára tudtuk kényszeríteni őket. A fiúk jól teljesítettek, nem volt könnyű öt nap alatt a második meccsen pályára lépni, ráadásul nagy volt a meleg” – értékelte a találkozót az olasz szövetségi kapitány, Roberto Mancini.

A tréner szót ejtett az első félidőben sérülés miatt lecserélt Giorgio Chielliniről is, akiről holnap derülhet ki, mennyire súlyos az állapota.

„A combhajlítójával történt valami, egyelőre nem tudom, hogy pontosan mi. Holnap derül ki, de nagyon remélem, hogy semmi komoly baja nincs” – mondta Mancini Chiellini sérüléséről.

A svájci válogatottat irányító Vladimir Petkovic is értékelte a mérkőzést: „Gratulálok Olaszországnak, nagyszerűen futballozott, jó ideje így van ez. Sok elképzelésünk nem működött megfelelően, míg az olaszoknak igen. Érthetően mindannyian csalódottak vagyunk, de holnaptól nem foglalkozunk ezzel. Vár ránk egy találkozót, amelyen, ha három pontot szerzünk, továbbjuthatunk.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ

A-CSOPORT
Olaszország–Svájc 3–0 (1–0)
Róma, Olimpiai Stadion, 12 445 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
Olaszország:
G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (Acerbi, 24.), Spinazzola – Barella (Cristante, 87.), Jorginho, M. Locatelli (Pessina, 86.) – Berardi (Tolói, 70.), Immobile, L. Insigne (Chiesa, 69.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
Svájc: Y. Sommer – Elvedi, Schär (Zuber, 58.), Akanji – Freuler (Sow, 84.), G. Xhaka – Mbabu (Widmer, 58.), Shaqiri (R. Vargas, 76.), R. Rodríguez – Seferovic (Gavranovic, a szünetben), Embolo. Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Gólszerző: M. Locatelli (26., 52.), Immobile (89.)

Korábban
Törökország–Wales 0–2 (Ramsey 42., C. Roberts 90+5.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Olaszország 2 2 6–0 +6 6
2. Wales 2 1 1 3–1 +2 4
3. Svájc 2 1 1 1–4 –3 1
4. Törökország 2 2 0–5 –5 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik