Eb 2020: gratulált a magyaroknak Novák Károly Eduárd romániai sportminiszter

Vágólapra másolva!
2021.06.24. 13:47
Gratulált a magyar labdarúgó-válogatottnak Novák Károly Eduárd romániai sportminiszter az Európa-bajnokságon mutatott teljesítményéhez – közölte az MTI.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) javaslatára tavaly decemberben a román kabinetbe kinevezett kerékpározó paralimpikon egy Facebook-bejegyzésben fejezte ki elismerését csütörtökön.

Azt írta, hogy gratulál a magyar válogatottnak, amely „szédületesen” teljesített az Európa-bajnokságon. Hozzátette: örül nekik, mert azt bizonyítják, hogy „jó szervezéssel ott lehet lenni a nagyok között”.

Rámutatott: azt szeretné, hogy a Román Labdarúgó-szövetség komolyan kielemezze a román futball helyzetét, találják meg, illetve oldják meg a problémákat. A miniszter leszögezte: hiszi, hogy Romániának is helye van az Európa-bajnokságokon és világbajnokságokon.

A jelenleg zajló, részben budapesti és bukaresti rendezésű Európa-bajnokságra nem jutott ki a román válogatott, amely legutóbb az 1998-as világbajnokságon, majd a 2008-as és a 2016-os Európa-bajnokságon szerepelt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik