Eb 2020: „Egy ilyen meccsből tanulni tud a csapat” – külhoni lapszemle

Vágólapra másolva!
2021.06.16. 14:14
null
Nagyot küzdött, de fájó vereséget szenvedett a magyar csapat (Fotó: Balogh László)
A külhoni magyar hírportálok is részletesen beszámoltak Magyarország Portugália elleni (0–3) Eb-csoportmérkőzéséről.



A felvidéki lapok és portálok közül a sportolunk.sk elemzője méltatta a nagyot harcoló magyar csapat játékát.

„Amikor kiszabadult a szorításból a hazai csapat, akkor előbb Szalai, majd Sallai távoli lövésével jelezte, hogy nem mondott le a támadásépítés lehetőségéről. Gulácsi sokadik nagy védését a közönség a nevét skandálva jutalmazta” – hívja fel a figyelmet néhány pozitív jelenetre az oldal, amely kiemeli: Portugália 3–0-s győzelmével Magyarország 11 mérkőzés után kapott ki.

Az Új Szó azt írja: „Szalaiéknak semmi okuk nem lehet a szégyenkezésre, hiszen, főleg a második játékrészben egyenrangú partnerei voltak a címvédőnek.”

„Az utolsó tíz perc fogott ki a nagyot harcoló magyar válogatotton” – kezdi elemzését a Transindex újságírója, aki később arra hívja fel a figyelmet: ƒ„A második félidőben nem folytatódott a portugál dominancia, ráadásul ahogy az idő telt, a magyar válogatott egyre inkább kiegyenlítette a játék képét. Marco Rossi együttese minden eshetőségre felkészült taktikával, és fegyelmezett játékkal kompenzálta ellenfelének jobb egyéni képességeiből adódó előnyét.”

A cikk megjegyzi, egy ilyen erős összetételű csoportban (Portugália, Németország, Franciaország, Magyarország) nagyon nehéz feladat bármilyen pozitívnak értékelhető eredményt elérni.

„Ezen az Európa-bajnokságon a tapasztalatszerzés és a fejlődés a cél, egy ilyen meccsből minden bizonnyal tanulni tud a csapat. Előbb fel kell dolgozni a történteket, majd jöhet a Franciaország elleni találkozó június 19-én.”

A Szabadság c. napilap hasábjain a játékosok erőnlétét és szellemi felkészültségét ismerték el.

„Az utolsó húsz perc kezdetére sem tűnt fáradtnak fizikailag és mentálisan sem a magyar csapat, amely továbbra is óriási elszántsággal és szervezettséggel küzdött jobb képességű ellenfelével szemben. Ráadásul, amikor ritkán lehetősége nyílt, ígéretes kontrákat is vezetett.”

A délvidéki Magyar Szó „Majdnem bravúr”-ként titulálja a háromgólos vereséget, emellett elismerően szól a Puskás Aréna atmoszférájáról.

„A hangulat fantasztikus volt, és ha rövid időre is, de a meccs mindannyiunknak felidézte a járvány előtti időszakot” – zárul az elemzés.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

F-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 0–3 (0–0)
Budapest, Puskás Aréna, 55 682 néző. Vezette: Cakir (török)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics G., Nagy Á. (Varga R., 88.), Kleinheisler (Sigér D., 78.), Schäfer (Nego, 65.), Fiola (Varga K., 88.) – Szalai Á., Sallai (Schön, 77.). Szövetségi kapitány:    Marco Rossi
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Nélson Semedo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Danilo Pereira, William Carvalho (Renato Sanches, 81.), Bruno Fernandes (Moutinho, 89.) – Bernardo Silva (Rafa Silva, 71.), C. Ronaldo, Diogo Jota (André Silva, 81.). Szövetségi kapitány:   Fernando Santos
Gólszerző: Guerreiro (84.), C. Ronaldo (87., 90+2. – az első 11-esből)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik