Eb 2020: Dalic továbbra is a spliti horvát–magyarért küzd

POLGÁR LÁSZLÓ (Varasd)POLGÁR LÁSZLÓ (Varasd)
Vágólapra másolva!
2019.06.10. 14:28
null
Zlatko Dalic tovább lobbizik azért, hogy októberben Splitben legyen a horvát–magyar selejtező (Fotó: AFP)
Zlatko Dalic, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya továbbra is Splitben szeretné fogadni Magyarországot az október 10-i Európa-bajnoki selejtezőn.

 

Horvátország az esztendő első felére a Wales elleni 2–1-re megnyert labdarúgó Eb-selejtezőjével letudta tétmérkőzései sorát, csoportbeli ellenfelünk kedden – immár – felkészülési találkozón 20.45 órától Varasdon a legutóbbi világbajnokságon szintén szerepelő Tunézia együttesét látja vendégül.

Nem titok, a horvátok minden bizonnyal kísérleti jellegű csapattal lépnek pályára, ugyanakkor még mindig témát szolgáltat az, hogy Zlatko Dalic szövetségi kapitány vajon miért nem engedi szabadjára válogatottját egy-egy tétmeccs keretében – nem elhanyagolva, hogy a fizikai és mentális fáradság a tavaly nyári erőltetett vb-menet kapcsán tetten érhető számos labdarúgójánál.

„Nem foglalkozom azzal, milyen kritikák is érték teljesítményünket a Wales elleni Eb-selejtezőnk kapcsán – reagált Dalic a Vecernji list hasábjain. – Az építő jellegű, konstruktív javaslatokat meghallgatjuk, de a csupán rosszindulat keltette véleményekkel nem foglalkozunk. Vallom, hogy jó meccs volt a szombati, a 70–75. percig teljes mértékben uraltuk, bár elismerem, a vendégek szépítő találata okozott némi idegességet. A fő cél, vagyis a három pont meglett, a srácok előtt pedig le a kalappal, hogy júniusban is odateszik magukat maximálisan az összecsapáson és az azt megelőző felkészülési időszakban is.”

Hogy a kapitány helyzete ne csupán a közvélemény nyomásától ne legyen egyszerű, arról az a tény is gondoskodik, hogy még mindig nem ismert, október 10-én Magyarország nemzeti együttesét hol is fogadhatja a vb-második Horvátország. Mint az korábbról ismert, Dalic Split városát preferálja.

„Ahogy az én, úgy a válogatott játékosainak is a kívánsága az, hogy a magyarok elleni találkozó Splitben legyen. A dalmát város ugyanolyan fantasztikus körítést adna, mint legutóbb Wales ellen Eszék. A csurig telt spliti Poljud minden szegletéből zúgna a »Horvátország, Horvátország«, ami párját ritkító. Szeretném, ha Magyarországot Splitben fogadnánk, de nem én vagyok az, aki ebben a kérdésben dönt…” – mondta Dalic.

Egyelőre tehát a „magyar-projekt” még döntésre vár délnyugati szomszédunknál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik