Eb 2020: a Man. United holland középpályása kihagyja a tornát

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.08. 11:15
null
Donny van de Beek lemarad az Európa-bajnokságról (Fotó: AFP)
Kisebb sérülése miatt kikerült a holland labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki keretéből Donny van de Beek, a Manchester United középpályása – jelentette be a helyi szövetség a hivatalos honlapján.

 

A 24 éves futballista egészségügyi problémái miatt már az Eb-t megelőző két felkészülési meccsen, Skócia (2–2) és Grúzia (3–0) ellen sem lépett pályára, kedden pedig biztossá vált, hogy nem kerül bevethető állapotba a részben budapesti rendezésű kontinenstorna kezdetéig.

Frank de Boer szövetségi kapitány nem hív be másik játékost Van de Beek helyére – írja a holland szövetség honlapja –, így a narancsmezes válogatott 25 fős kerettel vág neki az Európa-bajnokságnak.

A hollandok vasárnap Ukrajna ellen játsszák az első meccsüket az Eb-n, majd Ausztriával és Észak-Macedóniával csapnak össze a csoportküzdelmek során.


HOLLANDIA – VÉGLEGES KERET (25 fő)
KAPUSOK: Marco Bizot (AZ Alkmaar), Marten Stekelenburg (Ajax), Tim Krul (Norwich City – Anglia)
VÉDŐK: Daley Blind (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale – Olaszország), Joël Veltman (Brighton – Anglia), Matthijs de Ligt (Juventus – Olaszország), Nathan Aké (Manchester City – Anglia), Denzel Dumfries (PSV Eindhoven), Patrick van Aanholt (Crystal Palace – Anglia), Owen Wijndal (AZ Alkmaar), Jurriën Timber (Ajax)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Georginio Wijnaldum (Liverpool – Anglia), Frenkie de Jong (Barcelona – Spanyolország), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta – Olaszország), Ryan Gravenberch (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar)
TÁMADÓK: Memphis Depay (Lyon – Franciaország), Quincy Promes (Szpartak Moszkva), Luuk de Jong (Sevilla), Steven Berghuis (Feyenoord), Donyell Malen (PSV Eindhoven), Wout Weghorst (Wolfsburg – Németország), Cody Gakpo (PSV Eindhoven)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Frank de Boer

EB 2020
C-CSOPORT (BUKAREST, AMSZTERDAM)
Június 13., vasárnap, 18.00
Bukarest
Ausztria–Észak-Macedónia  
Június 13., vasárnap, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ukrajna  
Június 17., csütörtök, 15.00
Bukarest
Ukrajna–Észak-Macedónia  
Június 17., csütörtök, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ausztria  
Június 21., hétfő, 18.00
Amszterdam
Észak-Macedónia–Hollandia  
Június 21., hétfő, 18.00
Bukarest
Ukrajna–Ausztria  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik