Eb 2020: A járványhelyzet jó, a németek favoritok – Gulácsi

MTI, K. Zs.MTI, K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.06.08. 11:10
null
Gulácsi Péter (Fotó: Török Attila)
Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa szerint nem jelent problémát, hogy a koronavírus-járvány ellenére telt ház (69 000 néző) lesz a Puskás Arénában a labdarúgó Európa-bajnokságon. Az RB Leipzig labdarúgója a Kickernek nyilatkozott, és a német válogatottat jelölte meg a torna egyik fő esélyesének.

 

„A magyarországi helyzet általában nagyon jó – idézi az MTI Gulácsi Pétert a Kicker alapján. –  A lakosság fele be van oltva, a kijárási tilalom megszűnt, az éttermek ismét nyitva vannak. Védettségi igazolvánnyal gyakorlatilag újra szabadon lehet mozogni, és a mérkőzésekre is ki lehet menni. A stadion kihasználtságával kapcsolatban jól átgondolt döntés született. Az ország megértette, hogy az Eb-társrendezés egyszeri lehetőség. Remélem, hogy minden rendben megy, és mindenki egészséges marad.”

Budapest célja, hogy a három csoportmérkőzésen – Magyarország–Portugália (június 15.), Magyarország–Franciaország (június 19.), Portugália–Franciaország (június 23.) – és a nyolcaddöntőn (június 27.) a Puskás Aréna nézőtéri ülőhelyeinek mindegyikét elfoglalhassák a szurkolók, ha megfelelnek a belépés szigorú követelményeinek.

A német sportlap az F-csoport erőviszonyairól is kikérte Gulácsi Péter véleményét.

„Szerintem a németek a torna nagy esélyesei közé tartoznak. Thomas Müller és Mats Hummels személyében visszahoztak két rendkívül tapasztalt labdarúgót, és arról se feledkezzünk meg, hogy hárman most lettek Bajnokok Ligája-győztesek a Chelsea-vel” – emlékeztetett a 31 éves magyar kapus, az egymás elleni mérkőzésről pedig a következőképp vélekedett:

„Németországnak elképesztően erős csapata van, nyilvánvalóan nem mi vagyunk a meccs esélyesei. Három világklasszis csapatot kaptunk ellenfélnek, de persze mi is erősnek érezzük magunkat, hiszünk a csapatunkban, amely az utóbbi egy évben igen jó eredményeket ért el. Ha jó napot fogunk ki, akkor a közönségünk támogatásával meglepetést szerezhetünk, egészen nagy dobásunk is lehet.”

AZ F-CSOPORT PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik