Eb 2020: a hollandok ikonikus szurkolói busza is megérkezett

Vágólapra másolva!
2021.06.27. 17:27
null
Továbbjutás esetén Bakiba, valamint a döntőbe is követi a válogatottat a szurkolók busza (Fotó: ODPictures Art Studio)
Magyarországra is megérkezett a hollandok szurkolói busza, a De Oranjebus – számolt be a hírről a Red Lemon. A szimpatizánsok számára kialakított jármű már 2004 óta követi Hollandia nemzeti csapatát a nagyobb megméretésekre.

A busz három nap alatt érkezett meg Magyarországra, hogy felvezesse a holland szurkolókat a Puskás Arénához. Az ikonikus De Oranjebust egy double-decker emeletes buszból alakították ki, sörpulttal és hangszórókkal is rendelkezik, korábban megjárta már Brazíliát, Costa Ricát, Salvadort és Dél-Afrikát is.

„Amszterdam után ez az első hely, ahova ellátogattunk az idei Eb-n. Nagyon reméltük, hogy eljutunk Budapestre, imádom ezt a várost, az egyik kedvencem Európában. A buszunk 31 éves, így természetesen nagyon vigyázunk rá, és ügyelünk arra, hogy egy nap ne haladjunk vele túl sokat" – mondta Henk van Beek, az Oranjefans szurkolói egyesület elnöke a Red Lemonnak.

Hollandia vasárnap este Csehország ellen lép pályára a Puskás Arénában, és ha továbbjut, akkor a busz Baki felé veszi az irányt.

A Nemzeti Sport képgalériáját ITT érheti el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik