Eb 2020: a nap szurkolója – Carlos, a portugálok arca

B. SZ.B. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.06.15. 16:39
null
Carlos Brum a Városligetben
Portugália legnagyobb futballszurkolója, Carlos Brum is az UEFA EURO 2020 Fan Zone-ban melegített a magyar–portugál mérkőzésre.

Carlos Brum a mexikói világbajnokságon, 1986-ban szurkolt először a helyszínen hazája válogatottjának. Azóta minden Eb-re és vb-re elutazik, hogy élőben láthassa a portugál nemzeti csapatot.

Igazi szurkolói busz
Igazi szurkolói busz

A legutóbbi 2016-os kontinensviadal magyar–portugál találkozóján a lyoni stadionban szurkolt kedvenceinek. Ott volt a finálén is a Stade de France-ban, mi több, az ő arcával készült a portugál szurkolói koreográfia. Természetesen a magyar fővárosba is eljött az első csoportmeccsre.

„Hétvégén érkeztem Budapestre a lakókocsimmal, abban lakom ilyenkor, teljesen felszerelt – mondta Carlos Brum. A 2010-es vb-re, Dél-Afrikába negyvenkét napig tartott az út, most 3300 kilométert vezettem, mire Budapestre értem. Nagyon szeretem ezt a várost, remekül érzem magam, az emberek kedvesek, a sör pedig kitűnő és olcsó. Már jártam itt kétszer korábbi magyar–portugál meccsek miatt.”

Carlos Brum minden további helyszínre követi a portugálokat, egészen a döntőig, már ha eljutnak odáig.

„A fináléba várom a csapatot, azonban nem tudom, hogy ezúttal is elhozzuk-e a kupát. Sok kiváló futballistánk van, de nincs kedvenc játékosom, az egész csapatot szeretem. Nehéz feladat lenne minden idők legjobb portugál labdarúgóját megnevezni, de muszáj neveket mondani, akkor Eusebiót, Pauletát, Rui Costát és persze Cristiano Ronaldót említeném.”

A 2016-os Eb döntője előtt az ő arcával készült a portugál szurkolói koreográfia
A 2016-os Eb döntője előtt az ő arcával készült a portugál szurkolói koreográfia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik