84 percig tartott a csoda; Gyurka Jánosnak újra kell építkeznie

Vágólapra másolva!
2021.06.16. 00:03
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

Nagyapja olimpiai aranyérmével készült a Nemzeti Sportnak adott interjújára Kovács Ádám Zoltán, Magyarország római nagykövete, felidézve a Napos utcai vasárnapi családi ebédeken hallott futballtörténeteket és betekintést engedve a család különleges fotógyűjteményébe is. A Sebes Gusztáv-féle válogatott kerettag fedezete, az MTK háromszoros bajnok csapatkapitánya, később az Újpestet kétszer is bajnoki győzelemre vezető mesteredző, Kovács Imre unokájával az olasz válogatott fényes Eb-rajtjáról és az olasz futballközeg sajátosságairól is beszélgettünk az Olaszország–Svájc csoportmérkőzés előtt.
Nagyapja olimpiai aranyérmével készült a Nemzeti Sportnak adott interjújára Kovács Ádám Zoltán,
Magyarország római nagykövete, felidézve a Napos utcai vasárnapi családi ebédeken hallott futballtörténeteket és betekintést engedve a család különleges fotógyűjteményébe is. A Sebes Gusztáv-féle válogatott kerettag fedezete, az MTK háromszoros bajnok csapatkapitánya, később az Újpestet kétszer is bajnoki győzelemre vezető mesteredző, Kovács Imre unokájával az olasz válogatott fényes Eb-rajtjáról és az olasz futballközeg sajátosságairól is beszélgettünk az Olaszország–Svájc csoportmérkőzés előtt.

A harmadik helyen befutni a világ egyik legerősebb női kézilabda-bajnokságában az FTC és a Győr mögött kis túlzással felér az aranyéremmel – vélekedik a világbajnoki ezüstérmes, olimpiai negyedik, korábbi 191-szeres válogatott átlövő, Gyurka János, aki első mosonmagyaróvári idényében bajnoki bronzéremig vezette a csapatot. Elmondta, számára minden korábbi kiemelkedő teljesítmény kedves edzői pályájáról. Ami a folytatást illeti, nem titkolta: szerették volna, ha nem mennek el ennyien Mosonmagyaróvárról, mert így újra kell építenie a keretet, ami hosszú folyamat, és nagyobb edzői kihívás lesz.

Eddig is rengeteget gondolt Tokióra Krizsán Xénia, mostanában azonban még többet, már számolja vissza a napokat – ismerte el lapunknak az MTK Budapest 28 éves atlétája. Beszélt arról is, hogy mostanság már „csak” izgatottan várja a versenyeket, félni nem szokott előzetesen. Van benne egy kis versenydrukk, ami megszűnik, ahogy elkezdődik az első szám. A márciusi, fedett pályás Európa-bajnokságon szerzett bronzérem ráadásul átszakított egy pszichés gátat, hiszen az volt az első felnőtt-világversenyen szerzett érme.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik