"Nem fér meg két dudás egy csárdában" - NFL 2015 Week 11

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2015.12.04. 08:12
Benne vagyunk a javában, novemberben már minden TD, megtett yard, megcsinált sack, kihagyott mezőnygól kétszer annyit számít. Megkezdődik a lázas...

Benne vagyunk a javában, novemberben már minden TD, megtett yard, megcsinált sack, kihagyott mezőnygól kétszer annyit számít. Megkezdődik a lázas számolgatás, a csodavárás, a siránkozás, bezzeg a néző az jól jár a ki-ha-én-nem párviadalokkal. De nézzük részletesen a játéknap történéseit.Benne vagyunk a javában, novemberben már minden TD, megtett yard, megcsinált sack, kihagyott mezőnygól kétszer annyit számít. Megkezdődik a lázas számolgatás, a csodavárás, a siránkozás, bezzeg a néző az jól jár a ki-ha-én-nem párviadalokkal. De nézzük részletesen a játéknap történéseit.

Pihenőhét: Cleveland Browns, New York Giants, New Orleans Saints, Pittsburgh Steelers

Broncos @ Bears 17-15
Peyton Manning Denverben maradt, így a 25. szülinapját a mérkőzés napján ünneplő Brock Osweilerre hárult a felelősség, hogy valahogy felrázza a leengedni látszó Vadlovakat. Karrierje első NFL kezdését emlékezetessé tette a 2012-es draft 57. választottja, 250 yardot és 2 TD átadást jegyzett. Jay Cutler nem tudott volt csapatának bizonyítani, többször is a redzone-ban fogyott el a tudománya, így a negyedik negyedik csak mezőnygólt szereztek a Macik. Ekkor Jeremy Langford közeli futásával 17-15-re jöttek fel a hazaiak, de mivel a két pontos kísérlet meghiúsult, maradt a végeredmény. A Broncos tett egy apró lépést az AFC kiemelése felé és talán Osweiler is színezte a Manning-mentes jövőképet. A Macik építkezhetnek tovább és garantálom, más csapatok dolgát is megnehezítik még idén.
Raiders @ Lions 13-18
Kipukkanni látszik a Raiders lufi. Derek Carr és csapata zsinórban harmadszor szenvedett vereséget, az idén eddig remeklő quarteback TD átadás nélkül maradt és a 169 yardjára sem lehet igazán büszke. A vendégek támadójátéka nagyon nem működött, ezt pedig a gyengécske Lions is ki tudta használni. A szünetig Matt Prater háromszor is a póznák közé durrantotta a malacbőrt és bár a vendégek fordítani tudtak, az utolsó negyedben Matthew Stafford 5 yardos TD vágtájával újra a hazaiak vezettek. Egy redzone büntetés miatt még egy safetyt is felpakolt a táblára a Lions, az utolsó 7 percben pedig gondot okozott a Fosztogatóknak az 5 pontos hátrány ledolgozása, így némi meglepetésre hazai diadal született, mellyel a Raiders (átmenetileg) kiszállt az AFC wild card helyeiért folytatott csatából.
Colts @ Falcons 24-21
Andrew Luck sérülése miatt idén harmadszor vezette csatába övéit Matt Hasselbeck és a harcedzett QB nem is okozott csalódást, 0-14-ről 2 TD átadással vezette harmadszor is győzelemre a Coltsot. Ehhez persze kellett a 14 pontos előnyt simán elherdáló Falcons, pontosabban Matt Ryan is. Ryan hiába osztott ki 3 TD passzt, az ő nagyon könnyed interceptionje tette lehetővé, hogy D'Qwell Jackson 6 yardos labdaszerzés utáni hatpontossal egyenlítsen a záró negyedben. Ez a labdavesztés nagyon megzavarta a hazaiakat, kétszer is csak puntra futotta az erejükből, majd Adam Vinatieri 43-ról megnyerte a meccset a vendégeknek, akik már 50%-os mérleggel állnak az AFC Dél élén. A Sólymok nagyon meg vannak lőve, zsinórban harmadszor veszítettek, egyre nagyobb veszélyben a rájátszás.
Jets @ Texans 17-24
DeAndre Hopkins újra mevillantotta zsenialitását és a szezon elején bukdácsoló Texans-t PO esélyes gárdává varázsolta, miközben ő maga a liga top3 elkapója közé került. A hazaiak tizese 118 yardot és 2 TD-t tett a közösbe. A harmadik negyed közepén, 10-10-es állásnál Bill O’Brien megmutatta, hogy tökös gyerek, remek trükkös játékra bólintott rá a vezetőedző, melyből Cecil Shorts III 21 yardos TD passzt varázsolt a futó, Alfred Blue kezébe. A vendégeknél nem működött igazán a futójáték, Ryan Fitzpatrick is pontatlanul játszott, ráadásul a támadófaluk is átjáróház volt. Az esély azonban így is meg volt az egyenlítésre, ráadásul kétszer is, de Fitpatrick mindkétszer eladta a labdát. Hopkins remekléséhez hozzátartozik még az is, hogy mindezt a liga talán legjobb cornerbackje, Darrelle Revis mellett mutatta be. A Texans már 5-5-tel áll, minden bizonnyal a Colts és a Jaguars duóval vívnak majd csatát a rájátszásért, a Jets szintén 5-5-tel áll, de már nem a New York-i zöldek a wild card helyek favoritjai az AFC-ben.
Buccaneers @ Eagles 45-17
A Kalózok óriási verést mértek az egyre kilátástalanabb helyzetben levő Sasokra. Ahogy Chip Kelly tönkretette ezt a csapatot, az tankönyvbe illő. Ebbe most hosszabban nem érdemes belemenni, de véleményemmel biztos nem vagyok egyedül. Ez persze semmit nem von le az 521 totál yardot szerző Bucs érdemeiből. Doug Martin egymaga 235 yardot nyargalt, de a pontszerzés nem jött össze neki. Azokat Jameis Winston és célpontjai szerezték. Az idei 1/1-es öt hatpontost szórt szét öt különböző célpontnak, ezzel pedig klubrekordot állított fel. Tette ezt 66%-os passzpontossággal, 246 yardot szerezve. A vendégek védelme is remekelt, a Gerald McCoy vezette védőfal háromszor sackelte Mark Sanchót, Lavonte David pedig egymaga szerzett két interceptiont, az egyiket 20 yardról TD-re hordva vissza. A hazaiak 7-0-ra vezettek és 14-21-re is felzárkóztak, de a szünet után szétestek, és ennek mészárlás lett a vége. A Tampa egyre jobban néz ki, 5-5-tel már lőtávolban van az NFC wild card helyeinek egyike, az Eagles pedig abban reménykedhet, hogy a csoportriválisok is folytatják a bukdácsolást, ahogy azt eddig is tették.
Redskins @ Panthers 16-44
A Párducok most a Rézbőrűeket verték tönkre, 14. meccsüket nyerve ezzel egymás után. Az idei 10-0-s kezdés pedig azt is jelenti, hogy a Panthers a liga történetének első csapata lett, aki egy negatív szezon után 10-0-val indítja a következő évet. Cam Newton újra MVP formát villantott (246 yard, 5 TD, 5 különböző célpontnak), Jonathan Stewart ismét 100 yard fölé került, a Luke Kuechly vezette D# pedig 5 sacket és 5 labdaszerzést jegyzett. Ilyen dominancia mellett a Redskinsnek esélye sem volt, pedig az első negyedet még 14-14-gyel zárták a csapatok. A Panthers (főleg a védelem) azonban rákapcsolt és nagyon nagy diadalt arattak újfent. A vendégek vigasza az lehet, hogy DeSean Jackson kiheverte sérülését (87 yard, 1 TD), ami a jövőre nézve bíztató lehet, továbbá az, hogy még mindig csak egy Győzelemre van a csoport első helye. A Panthers 99%, hogy első kiemelt lesz, így az NFC csapatok útja majd Nashville-n keresztül vezet a Levi’s Stadiumba.
Cowboys @ Dolphins 24-14
Tony Romo is back. A Cowboys legfontosabb embere hiányában 7 vereséget szedett össze zsinórban, majd Romo visszatért és hirtelen nem is tűnik olyan lehetetlennek a rájátszás, ami természetesen NFL-rekord lenne, soha senki nem jutott még tovább 2-7-es mérlegről. Romo kétszer ugyan eladta a labdát, de Dez Bryantnek és Terrance Williamsnek is kiosztott 1-1 hatpontost, így nagy érdeme van a győzelemben. Akárcsak Darren McFaddennek. Run DMC 149 totál yarddal terhelte meg a Dolphins védelmét. Szót érdemel még Rolando McClain is, a szezont eltiltással kezdő linebacker a hasznos mezőnymunka mellett 12 yardos Interception return TD-t szerzett. A Delfinek támadásban ismét szörnyűek voltak, a 210 totál yard, a két labdavesztés és az 1/10-es third down mutató sem mutat jól. Az ő esélyeik már régen elúsztak, a Cowboys reménye pedig: Romo.
Rams @ Ravens 13-16
Két vezéráldozattal járó győzelmet arattak a Hollók, de szerintem zokszó nélkül odaadnák a szezon összes győzelmét ezekért a veszteségekért. Előbb Justin Forsett törte el a karját, majd Joe Flacco szenvedett ACL és lehet MCL szakadást a győztes támadás közben. Case Keenum nem játszott rosszul a Kosoknál, de mivel csak a legindokoltabb esetekben használták, így Todd Gurleyre hárult a támadóegység cipelése. 66 yardja és a futott hatpontosa bizonyítja, hogy nem volt rossz estéje, de 25 kísérletből talán több mindent ki lehetett volna hozni és egy lost fumble is árnyalja a képet. A Ravenst a négy labdát szerző védelme tartotta meccsben, a támadók pedig a negyedik labdaszerzést győztes mezőnygóllal hálálták meg. Az eredmény egyik csapat helyzetén sem javít, a Hollóknak eddig is mindegy volt, a Kosok pedig szépen szakadnak le az NFC-ben.
Chiefs @ Chargers 33-3
Akiket meglepett a Főnökök múlt heti sima győzelme Denverben, azoknak itt egy újabb bizonyíték, hogy érdemes egyre komolyabban venni a Kansas City gárdáját. A három TD-t termelő futójáték kiválóan működött, ami nem meglepő a Chargers futás elleni védekezését ismerve. Jamaal Charles sérülése után Charcandrick West vette át a stafétát, a vendégek futója azonban megsérült, a helyére beugró Spencer Ware pedig 101 totál yarddal és 2 futott hatpontossal demonstrálta a Chiefs RB corpjának mélységét. A hazaiak mind támadásban, mind védekezésben csődöt mondtak, a pálya szélén Antonio Gates még Philip Riversnek is nekiesett, látszik, hogy az eredménytelenség frusztrálttá teszi a San Diego játékosait. A zsinórban negyedszer nyerő Chiefs már 5-5-tel áll, a Chargers pedig bebetonozta magát az AFC alsóházába.
Packers @ Vikings 30-13
A játéknap legjobban várt összecsapásától pontosan azt kaptam, amit vártam, vagyis a Packers megmutatta, hogy ki az úr a háznál az NFC északi csoportjában. Aaron Rodgersék tették ezt úgy, hogy a védelem végig dominálta a line of scrimmage-et, esélyt sem adva Teddy Bridgewaternek a kibontakozásra. Eddie Lacy James Starks cseréjeként kezdte a mérkőzést, de végül 22 snapet kapott, melyekből 100 yardot hozott össze, nagyban segítve ezzel a passzjátékot. Rodgers 50% alatti pontossággal dobált és a 212 yard sem extra, de két TD passza önmagáért beszél. Mason Crosby is remekelt, mind az öt field goal kísérletét pontokra váltotta. A hazaiak Kyle Rudolph elkapásával vezettek ugyan, de a Sajtfejűek felőrölték őket. A Vikings futójátéka ezúttal nem volt olyan hatékony, mint a szezon korábbi meccsein, AP remeklése nélkül pedig nem tudnak nyerni, ez nyilvánvaló. Mindketten 7-3-mal állnak, folytatódik a harc az első helyért, de most újra a Packers van lépéselőnyben.
49ers @ Seahawks 13-29
Közvetlenül a mérkőzés előtt jött a hír, hogy Marshawn Lynch nem tudja vállalni a játékot. A 49ers és szurkolói is reménykedhettek, hogy talán valamivel könnyebb meccsük lesz Beast Mode hiányában. A hazaiak újonc futója Thomas Rawls azonban nem így gondolta. 209 futott yarddal, 45 elkapott yarddal és 2 TD-vel szinte egymaga verte tönkre az Aranyásókat. Russell Wilson is szép estét zárt (260 yard, 3 TD) és az újonc Tyler Lockett is kitett magáért, 48 yardot és két hatpontost jegyzett. A turnover mentes csatában a hazai védelem ezúttal a third downok terén nyújtott kiemelkedőt, 11 kísérletből mindössze kétszer engedték tovább a vendégeket. Blaine Gabbert megbízhatóan játszott (264 yard, 1 TD), de olyan mélyen van jelenleg a „friscó”, hogy kis túlzással mindegy ki lép pályára náluk, kizárt a győzelem. A 'Hawks 5-5-tel igyekszik a wild cardért, a 49ers gyengécske játékkal az 1/1-ért.
SNF Bengals @ Cardinals 31-34
Szenzációs összecsapást hozott a liga két top csapatának találkozója. Carson Palmer labdaeladással nyitott, majd egy gyors puntváltás után megismételte azt. A mutatványt Tyler Eifert 3 yardos TD elkapásával büntette a Bengals. A hazaiak válasza egy 80 yardos drive volt, amit Darren Fells 18 yardos elkapása zárt le. A Cicák megirigyelték a hosszú vágtát, le is másolták azt. Andy Dalton 80 yardos támadásának vezetett végén Jeremy Hill 2 yardról futva szerzett pontokat. 14-7-es Cincy előnnyel mentek pihenni a csapatok, de a harmadik negyedre csak a Pintyek jöttek vissza. Míg a vendégek 3 puntot hoztak össze ebben a játékrészben, addig Palmer kiosztott 3 TD passzt, sorrendben J.J. Nelson, John Brown és David Johnson voltak a címzettek. 28-14-es hátránynál jött egy újabb 2 yardos Hill TD, majd a védelem a második félidőben először leparancsolta Larry Fitzgeraldékat a pályáról. A Cards védelem „űberelte” ezt, egy sack-fumble kombóval megszerezték a labdát, Chandler Catanzaro pedig 10 pontosra növelte az előnyt. Erre Eifert 10 yardos TD elkapása volt a válasz, majd a Tigrisek védelme áll elő egy 3&out-tal. Dalton simán mezőnygól távolságba vezette társait, majd Mike Nugent kiegyenlített... Az egyetlen bökkenő volt mindössze: maradt 63 másodperc az órán. A fényt kapó Palmernek ennyi bőven elég volt, és három 20 yard körüli passzal pillanatok alatt kiváló pozícióba vezette a Pintyeket, Catanzaro pedig 32 yardról a győzelembe lőtte őket. Mindkét csapat 8-2-vel áll és mindketten a második kiemelést vehetik célba.

Denver Broncos @ Chicago Bears 17-15

Peyton Manning Denverben maradt, így a 25. szülinapját a mérkőzés napján ünneplő Brock Osweilerre hárult a felelősség, hogy valahogy felrázza a leengedni látszó Vadlovakat. Karrierje első NFL kezdését emlékezetessé tette a 2012-es draft 57. választottja, 250 yardot és 2 TD átadást jegyzett. Jay Cutler nem tudott volt csapatának bizonyítani, többször is a redzone-ban fogyott el a tudománya, így a negyedik negyedik csak mezőnygólt szereztek a Macik. Ekkor Jeremy Langford közeli futásával 17-15-re jöttek fel a hazaiak, de mivel a két pontos kísérlet meghiúsult, maradt a végeredmény. A Broncos tett egy apró lépést az AFC kiemelése felé és talán Osweiler is színezte a Manning-mentes jövőképet. A Macik építkezhetnek tovább és garantálom, más csapatok dolgát is megnehezítik még idén.

Oakland Raiders @ Detroit Lions 13-18

Kipukkanni látszik a Raiders lufi. Derek Carr és csapata zsinórban harmadszor szenvedett vereséget, az idén eddig remeklő quarteback TD átadás nélkül maradt és a 169 yardjára sem lehet igazán büszke. A vendégek támadójátéka nagyon nem működött, ezt pedig a gyengécske Lions is ki tudta használni. A szünetig Matt Prater háromszor is a póznák közé durrantotta a malacbőrt és bár a vendégek fordítani tudtak, az utolsó negyedben Matthew Stafford 5 yardos TD vágtájával újra a hazaiak vezettek. Egy redzone büntetés miatt még egy safetyt is felpakolt a táblára a Lions, az utolsó 7 percben pedig gondot okozott a Fosztogatóknak az 5 pontos hátrány ledolgozása, így némi meglepetésre hazai diadal született, mellyel a Raiders (átmenetileg) kiszállt az AFC wild card helyeiért folytatott csatából.

Indianapolis Colts @ Atlanta Falcons 24-21

Andrew Luck sérülése miatt idén harmadszor vezette csatába övéit Matt Hasselbeck és a harcedzett QB nem is okozott csalódást, 0-14-ről 2 TD átadással vezette harmadszor is győzelemre a Coltsot. Ehhez persze kellett a 14 pontos előnyt simán elherdáló Falcons, pontosabban Matt Ryan is. Ryan hiába osztott ki 3 TD passzt, az ő nagyon könnyed interceptionje tette lehetővé, hogy D'Qwell Jackson 6 yardos labdaszerzés utáni hatpontossal egyenlítsen a záró negyedben. Ez a labdavesztés nagyon megzavarta a hazaiakat, kétszer is csak puntra futotta az erejükből, majd Adam Vinatieri 43-ról megnyerte a meccset a vendégeknek, akik már 50%-os mérleggel állnak az AFC Dél élén. A Sólymok nagyon meg vannak lőve, zsinórban harmadszor veszítettek, egyre nagyobb veszélyben a rájátszás.

New York Jets @ Houston Texans 17-24

DeAndre Hopkins újra megvillantotta zsenialitását és a szezon elején bukdácsoló Texans-t PO esélyes gárdává varázsolta, miközben ő maga a liga top3 elkapója közé került. A hazaiak tizese 118 yardot és 2 TD-t tett a közösbe. A harmadik negyed közepén, 10-10-es állásnál Bill O’Brien megmutatta, hogy tökös gyerek, remek trükkös játékra bólintott rá a vezetőedző, melyből Cecil Shorts III 21 yardos TD passzt varázsolt a futó, Alfred Blue kezébe. A vendégeknél nem működött igazán a futójáték, Ryan Fitzpatrick is pontatlanul játszott, ráadásul a támadófaluk is átjáróház volt. Az esély azonban így is meg volt az egyenlítésre, ráadásul kétszer is, de Fitpatrick mindkétszer eladta a labdát. Hopkins remekléséhez hozzátartozik még az is, hogy mindezt a liga talán legjobb cornerbackje, Darrelle Revis mellett mutatta be. A Texans már 5-5-tel áll, minden bizonnyal a Colts és a Jaguars duóval vívnak majd csatát a rájátszásért, a Jets szintén 5-5-tel áll, de már nem a New York-i zöldek a wild card helyek favoritjai az AFC-ben.

Tampa Bay Buccaneers @ Philadelphia Eagles 45-17

A Kalózok óriási verést mértek az egyre kilátástalanabb helyzetben levő Sasokra. Ahogy Chip Kelly tönkretette ezt a csapatot, az tankönyvbe illő. Ebbe most hosszabban nem érdemes belemenni, de véleményemmel biztos nem vagyok egyedül. Ez persze semmit nem von le az 521 totál yardot szerző Bucs érdemeiből. Doug Martin egymaga 235 yardot nyargalt, de a pontszerzés nem jött össze neki. Azokat Jameis Winston és célpontjai szerezték. Az idei 1/1-es öt hatpontost szórt szét öt különböző célpontnak, ezzel pedig klubrekordot állított fel. Tette ezt 66%-os passzpontossággal, 246 yardot szerezve. A vendégek védelme is remekelt, a Gerald McCoy vezette védőfal háromszor sackelte Mark Sanchót, Lavonte David pedig egymaga szerzett két interceptiont, az egyiket 20 yardról TD-re hordva vissza. A hazaiak 7-0-ra vezettek és 14-21-re is felzárkóztak, de a szünet után szétestek, és ennek mészárlás lett a vége. A Tampa egyre jobban néz ki, 5-5-tel már lőtávolban van az NFC wild card helyeinek egyike, az Eagles pedig abban reménykedhet, hogy a csoportriválisok is folytatják a bukdácsolást, ahogy azt eddig is tették.

Washington Redskins @ Carolina Panthers 16-44

A Párducok most a Rézbőrűeket verték tönkre, 14. meccsüket nyerve ezzel egymás után. Az idei 10-0-s kezdés pedig azt is jelenti, hogy a Panthers a liga történetének első csapata lett, aki egy negatív szezon után 10-0-val indítja a következő évet. Cam Newton újra MVP formát villantott (246 yard, 5 TD, 5 különböző célpontnak), Jonathan Stewart ismét 100 yard fölé került, a Luke Kuechly vezette D# pedig 5 sacket és 5 labdaszerzést jegyzett. Ilyen dominancia mellett a Redskinsnek esélye sem volt, pedig az első negyedet még 14-14-gyel zárták a csapatok. A Panthers (főleg a védelem) azonban rákapcsolt és nagyon nagy diadalt arattak újfent. A vendégek vigasza az lehet, hogy DeSean Jackson kiheverte sérülését (87 yard, 1 TD), ami a jövőre nézve biztató lehet, továbbá az, hogy még mindig csak egy Győzelemre van a csoport első helye. A Panthers 99%, hogy első kiemelt lesz, így az NFC csapatok útja majd Nashville-en keresztül vezet a Levi’s Stadiumba.

Dallas Cowboys @ Miami Dolphins 24-14

Tony Romo is back. A Cowboys legfontosabb embere hiányában 7 vereséget szedett össze zsinórban, majd Romo visszatért és hirtelen nem is tűnik olyan lehetetlennek a rájátszás, ami természetesen NFL-rekord lenne, soha senki nem jutott még tovább 2-7-es mérlegről. Romo kétszer ugyan eladta a labdát, de Dez Bryantnek és Terrance Williamsnek is kiosztott 1-1 hatpontost, így nagy érdeme van a győzelemben. Akárcsak Darren McFaddennek. Run DMC 149 totál yarddal terhelte meg a Dolphins védelmét. Szót érdemel még Rolando McClain is, a szezont eltiltással kezdő linebacker a hasznos mezőnymunka mellett 12 yardos Interception return TD-t szerzett. A Delfinek támadásban ismét szörnyűek voltak, a 210 totál yard, a két labdavesztés és az 1/10-es third down mutató sem mutat jól. Az ő esélyeik már régen elúsztak, a Cowboys reménye pedig: Romo.

St. Louis Rams @ Baltimore Ravens 13-16

Két vezéráldozattal járó győzelmet arattak a Hollók, de szerintem zokszó nélkül odaadnák a szezon összes győzelmét ezekért a veszteségekért. Előbb Justin Forsett törte el a karját, majd Joe Flacco szenvedett ACL és lehet MCL szakadást a győztes támadás közben. Case Keenum nem játszott rosszul a Kosoknál, de mivel csak a legindokoltabb esetekben használták, így Todd Gurleyre hárult a támadóegység cipelése. 66 yardja és a futott hatpontosa bizonyítja, hogy nem volt rossz estéje, de 25 kísérletből talán több mindent ki lehetett volna hozni és egy lost fumble is árnyalja a képet. A Ravenst a négy labdát szerző védelme tartotta meccsben, a támadók pedig a negyedik labdaszerzést győztes mezőnygóllal hálálták meg. Az eredmény egyik csapat helyzetén sem javít, a Hollóknak eddig is mindegy volt, a Kosok pedig szépen szakadnak le az NFC-ben.

Kansas City Chiefs @ San Diego Chargers 33-3

Akiket meglepett a Főnökök múlt heti sima győzelme Denverben, azoknak itt egy újabb bizonyíték, hogy érdemes egyre komolyabban venni a Kansas City gárdáját. A három TD-t termelő futójáték kiválóan működött, ami nem meglepő a Chargers futás elleni védekezését ismerve. Jamaal Charles sérülése után Charcandrick West vette át a stafétát, a vendégek futója azonban megsérült, a helyére beugró Spencer Ware pedig 101 totál yarddal és 2 futott hatpontossal demonstrálta a Chiefs RB corpjának mélységét. A hazaiak mind támadásban, mind védekezésben csődöt mondtak, a pálya szélén Antonio Gates még Philip Riversnek is nekiesett, látszik, hogy az eredménytelenség frusztrálttá teszi a San Diego játékosait. A zsinórban negyedszer nyerő Chiefs már 5-5-tel áll, a Chargers pedig bebetonozta magát az AFC alsóházába.

Green Bay Packers @ Minnesota Vikings 30-13

A játéknap legjobban várt összecsapásától pontosan azt kaptam, amit vártam, vagyis a Packers megmutatta, hogy ki az úr a háznál az NFC északi csoportjában. Aaron Rodgersék tették ezt úgy, hogy a védelem végig dominálta a line of scrimmage-et, esélyt sem adva Teddy Bridgewaternek a kibontakozásra. Eddie Lacy James Starks cseréjeként kezdte a mérkőzést, de végül 22 snapet kapott, melyekből 100 yardot hozott össze, nagyban segítve ezzel a passzjátékot. Rodgers 50% alatti pontossággal dobált és a 212 yard sem extra, de két TD passza önmagáért beszél. Mason Crosby is remekelt, mind az öt field goal kísérletét pontokra váltotta. A hazaiak Kyle Rudolph elkapásával vezettek ugyan, de a Sajtfejűek felőrölték őket. A Vikings futójátéka ezúttal nem volt olyan hatékony, mint a szezon korábbi meccsein, AP remeklése nélkül pedig nem tudnak nyerni, ez nyilvánvaló. Mindketten 7-3-mal állnak, folytatódik a harc az első helyért, de most újra a Packers van lépéselőnyben.

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks 13-29

Közvetlenül a mérkőzés előtt jött a hír, hogy Marshawn Lynch nem tudja vállalni a játékot. A 49ers és szurkolói is reménykedhettek, hogy talán valamivel könnyebb meccsük lesz Beast Mode hiányában. A hazaiak újonc futója Thomas Rawls azonban nem így gondolta. 209 futott yarddal, 45 elkapott yarddal és 2 TD-vel szinte egymaga verte tönkre az Aranyásókat. Russell Wilson is szép estét zárt (260 yard, 3 TD) és az újonc Tyler Lockett is kitett magáért, 48 yardot és két hatpontost jegyzett. A turnover mentes csatában a hazai védelem ezúttal a third downok terén nyújtott kiemelkedőt, 11 kísérletből mindössze kétszer engedték tovább a vendégeket. Blaine Gabbert megbízhatóan játszott (264 yard, 1 TD), de olyan mélyen van jelenleg a „friscó”, hogy kis túlzással mindegy ki lép pályára náluk, kizárt a győzelem. A 'Hawks 5-5-tel igyekszik a wild cardért, a 49ers gyengécske játékkal az 1/1-ért.

SNF Cincinnati Bengals @ Arizona Cardinals 31-34

Szenzációs összecsapást hozott a liga két top csapatának találkozója. Carson Palmer labdaeladással nyitott, majd egy gyors puntváltás után megismételte azt. A mutatványt Tyler Eifert 3 yardos TD elkapásával büntette a Bengals. A hazaiak válasza egy 80 yardos drive volt, amit Darren Fells 18 yardos elkapása zárt le. A Cicák megirigyelték a hosszú vágtát, le is másolták azt. Andy Dalton 80 yardos támadásának vezetett végén Jeremy Hill 2 yardról futva szerzett pontokat. 14-7-es Cincy előnnyel mentek pihenni a csapatok, de a harmadik negyedre csak a Pintyek jöttek vissza. Míg a vendégek 3 puntot hoztak össze ebben a játékrészben, addig Palmer kiosztott 3 TD passzt, sorrendben J.J. Nelson, John Brown és David Johnson voltak a címzettek. 28-14-es hátránynál jött egy újabb 2 yardos Hill TD, majd a védelem a második félidőben először leparancsolta Larry Fitzgeraldékat a pályáról. A Cards védelem „űberelte” ezt, egy sack-fumble kombóval megszerezték a labdát, Chandler Catanzaro pedig 10 pontosra növelte az előnyt. Erre Eifert 10 yardos TD elkapása volt a válasz, majd a Tigrisek védelme áll elő egy 3&out-tal. Dalton simán mezőnygól távolságba vezette társait, majd Mike Nugent kiegyenlített... Az egyetlen bökkenő volt mindössze: maradt 63 másodperc az órán. A fényt kapó Palmernek ennyi bőven elég volt, és három 20 yard körüli passzal pillanatok alatt kiváló pozícióba vezette a Pintyeket, Catanzaro pedig 32 yardról a győzelembe lőtte őket. Mindkét csapat 8-2-vel áll és mindketten a második kiemelést vehetik célba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik