„A hetedik te magad légy!” – NFL 2015 Week 7

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2015.10.28. 00:10
A hetedik játékhét tartogatott meglepetéseket, hozott NFL rekordokat, megfosztott csapatokat reményeiktől, és ami talán a legfontosabb, hogy végre...

A hetedik játékhét tartogatott meglepetéseket, hozott NFL rekordokat, megfosztott csapatokat reményeiktől, és ami talán a legfontosabb, hogy végre belendülni látszanak a fiúk. Nemhiába tartja a mondás az Egyesült Államokban: az igazi foci decemberben kezdődik. Szörnyű leírni, de még egy hét és máris az alapszakasz felénél tartunk, nézzük hát nagy elánnal és legfőképpen élvezzük az örömöt, amit ez a játék nyújt a rajongóinak…A hetedik játékhét tartogatott meglepetéseket, hozott NFL rekordokat, megfosztott csapatokat reményeiktől, és ami talán a legfontosabb, hogy végre belendülni látszanak a fiúk. Nemhiába tartja a mondás az Egyesült Államokban: az igazi foci decemberben kezdődik. Szörnyű leírni, de még egy hét és máris az alapszakasz felénél tartunk, nézzük hát nagy elánnal és legfőképpen élvezzük az örömöt, amit ez a játék nyújt a rajongóinak…

Pihenőhét: Chicago Bears (2-4), Cincinnati Bengals (6-0), Denver Broncos (6-0), Green Bay Packers (6-0)

TNF Seattle Seahawks (3-4) – San Francisco 49ers (2-5) 20-3

Az utóbbi évek talán legnagyobb presztízsű rangadóját rendezték csütörtök este San Franciscóban, de a mérkőzés sajnos nem vonul be a rivalizálás históriás könyvébe. Mindez köszönhető a hazaiak csapnivaló támadójátékának, ami ugyanúgy a Hawks védelmének dicsérete. Michael Bennett (3.5 sack) vezérletével hat alkalommal vitték földre Colin Kaepernicket, aki végül 124 yarddal zárt, de a 61 yardot összekínlódó Carlos Hyde – Reggie Bush futótandem sem érdemel dicséretet, nemúgy Marshawn Lynch. ’BeastMode’ idén először játszott méltón önmagához, és ennek 122 yard és egy hatpontos lett az eredménye. Russell Wilson teljesítménye korántsem volt látványos (235 yard, 1 TD, 2 INT), mégis meglehet, hogy az újonc Tyler Lockett (79 yard, TD) személyében új játszópajtásra lelt. A Seahawks a győzelemmel valamelyest kozmetikázott az idei szezonján, míg a Niners továbbra is az NFC alsó fertályában kullog.

Buffalo Bills (3-4) – Jacksonville Jaguars (2-5) 31-34

Amikor az NFL úgy döntött, hogy az idei népszerűsítő turné egyik meccsén az utóbbi évtized(ek) két pofozógépe csap össze a londoni Wembley-ben, sokan a fejüket fogták, közöttük én is. A két csapat azonban Hál’ Istennek rám cáfolt és a forduló egyik legélvezetesebb meccsét dobták össze. A Bills a kezdőirányító (Tyrod Taylor), az elsőszámú elkapó (Sammy Watkins), valamint a backup futó (Karlos Williams) nélkül lépett pályára, ami meglátszott az első félidős teljesítményükön. A Jags a második negyedben kevesebb, mint hat perc alatt négy (!) touchdownt szerzett (köztük kettőt a védelmük) és pillanatok alatt 27-3-as előnyre tett szert. E.J. Manuel kicsit felzárkóztatta a Bölényeket a szünetig, akik az utolsó negyedben 11 pontos hátrányból csináltak 4 pontos előnyt, miután Manuel kiosztotta második TD passzát és az idén eddig remeklő Corey Graham is megcsinálta a nagy játékot (44 yardos picksix). Blake Bortles-nek (182 yard, 2 TD, 1 INT) azonban volt válasza és remek game winning drive-ot vezetett, melynek végén Allen Hurns látványos elkapása eldöntötte a mérkőzést a Jaguárok javára. T.J. Yeldon (115 yard, 1 TD) remekül futkosott, Hurns mellett a másik Allen, azaz Robinson is „tédézett”, és eljött a pillanat, amikor érdemesebb Jags játékosokat használni a Fantasy-n, mint Denver Broncos támadókat. Mindkét csapat pihenőre vonul, Rex Ryannek lesz dolga bőséggel…

Cleveland Browns (2-5) – St. Louis Rams (3-3) 6-24

A Kosok az év újonca díjra kőkeményen ráhajtó Todd Gurley (128 yard, 2 TD) és a védelmük (4 sack, 4 forced fumble, 1 TD) vezetésével simán nyertek a Browns ellen, akik ezúttal is csődöt mondtak a változatosság kedvéért, most leginkább támadásban. A Rams, ha tisztes távolból is, de tapad az Arizona Cardinals-ra, míg a Browns csak azért nem utolsó csoportjában, mert a Baltimore Ravens mostanság talán a valaha volt legsötétebb időszakát éli.

Houston Texans (2-5) – Miami Dolphins (3-3) 26-44

Nehéz érdemben foglalkozni egy olyan mérkőzéssel, ahol 41-0-ra vezettek a félidőben a Delfinek. Méltatni viszont lehet és kell a hazai csapat tagjait, közülük is kiemelkedett Ryan Tannehill, aki 18 sikeres passzal kezdte a meccset és végül 282 yarddal és 4 TD átadással zárt. Lamar Miller először nyújtott extrát idén, rögtön 236 totál yardot és 1-1 elkapott illetve, futott hatpontost szerzett. Tannehill célpontjai közül Jarvis Landry parádézott, ő 83 yardot és két TD-t szerzett. Nagyon úgy néz ki, az edzőváltással feltámadt a védelem, Cameron Wake múlt heti négy „zsákolása” után ezúttal két sack-et és két kierőszakolt fumble-t szerzett és a sokat kritizált Ndamukong $uh is elkezdte a törlesztést, ő is kétszer vitte földre Brian Hoyert. Reshad Jones 23 yardos picksixe pedig már csak hab volt a tortán. Ha mindez nem lenne elég baj a Texansnak, akkor megjegyezném, hogy a támadósor legproduktívabb játékosa, a mérkőzésen 125 yardot és 2 TD-t szerző Arian Foster Achilles-ín szakadást szenvedett, így véget ért a szezonja. Pótlása szinte lehetetlen, ráadásul még a J.J. Watt vezette védelem is átjáróház, nem nehéz megjósolni, hogy a Texans szezonja befejeződött.

New York Jets (4-2) – New England Patriots (6-0) 23-30

Rendkívül élvezetes csatát vívott a két csapat, amit egy kis szerencsével akár hosszabbításra is menthetett volna a Jets. A meccs első támadása során Ryan Fitzpatrick labdát vesztett egy sack következtében, amit Stephen Gostkowski mezőnygóljával büntetett a Patriots. Innentől labdavesztésektől mentes mérkőzést láthattunk, ahol a hazaiak teljesen feladták a futójátékot és kizárólag Tom Brady (355 yard, 2 TD) passzaira építettek, aki egy zárónegyedes fordítással meg is hálálta a bizalmat. Rob Gronkowski ezúttal is tarthatatlan volt (108 yard, 1 TD) és Danny Amendola is remekelt (8 elkapás, 86 yard, 1 TD). Gronk meccsvégi hatpontosa után 73 másodperce maradt a New York-i Zöldeknek, de ez bőven elég volt ahhoz, hogy izgalmas végjáték kerekedjen. Előbb Nick Folk rúgott egy mezőnygólt 55 yardról, majd egy sikeres onside kick-kel újra a Jets következett, de egy false start büntetéssel méltatlan véget lett az összecsapásnak. A vendégek bizonyították, hogy méltó kihívói idén a címvédőnek, aki továbbra is rájátszás-formában tolja a hétvégéket.

Pittsburgh Steelers (4-3) – Kansas City Chiefs (2-5) 13-23

Ami az elmúlt években egy váratlan Kickoff Game vereség a Tennessee Titans ellen vagy éppen arcpirító lebőgés volt az Oakland Raiders ellen, az most a Főnökök elleni fiaskó a Kohászok szezonjában. A múlt héten remekül beugró Landry Jones most képtelen volt jól teljesíteni, háromszor is elvesztette a labdát, így a végig labdabiztosan játszó Chiefs ellen esélyük sem volt. Ezúttal betlizett a védelem is, az első félidőben például a hazaiak mind a négy támadása mezőnygól-kísérlettel zárult. A Főnökök átmenetileg pótolták Jamaal Charles-t, Charcandrick West 110 futott yarddal és egy hatpontossal bizonyított. Alex Smith mérsékelt játéka (251 yard, 1 TD) is elégséges volt, főleg a Tamba Hali és Eric Berry vezette hazai védelem miatt. Berry egyébként első interception-jét szerezte, mióta sikerrel legyőzte rákbetegségét. A Chiefs szezonján már nem segít a W, bezzeg a Wild Cardok egyikére pályázó Steelers dolgát sikerült megnehezíteniük.

Tampa Bay Buccaneers (2-4) – Washington Redskins (3-4) 30-31

Jameis Winston és Mike Evans 40 yardos összjátékával hamar vezetést szerzett a Tampa, ráadásként két hatpontos és egy mezőnygól is következett még a második negyed közepéig, így alig több, mint 22 perc után 24-0-ra vezetett a Bucs. Kirk Cousins ezek után megvilágosodott vagy inkább fényt kapott és olyan fordítást produkált, hogy attól a sokat tapasztalt NFL rajongóknak is leesett az álluk. RG3 „megfúrója” futott hatpontossal nyitott a szünet előtt, majd a második játékrészben kiosztott még három TD-t, az utolsót 24 másodperccel a vége előtt. Cousin remeklésében a legnagyobb szerep Jordan Reednek jutott, a hazaiak összekötője 72 yardot és 2 TD-t kapkodott le a levegőből. Winston (297 yard, 2 TD), Evans (164 yard, 1 TD) és Doug Martin (171 totál yard) is kiválóan játszott a Kalózoknál, akik szerencsétlenségükre bealudtak a nagy előny után és a felpörgő Rézbőrűek megbüntették őket.

Minnesota Vikings (4-2) – Detroit Lions (1-6) 28-19

Az első két támadásából egyaránt hatpontost szerző Lions leblokkolt és a második negyedtől csődöt mondott. Ez végül vereséget jelentett, ami Joe Lombardi támadókoordinátor állásába került. A Vikingek 17-6-os hátrányban sem rogytak meg, Teddy Bridgewater (316 yard, 2 TD) és az újonc elkapó Stefon Diggs (108 yard, 1 TD) vezérletével fordítottak és nagyon sima győzelmet arattak. A Vikings védelme nyolcszor vitte földre Matthew Staffordot, ezért jól játszott, bár labdát nem szerzett. A Lions szezonja már eddig is katasztrofális, ez csak egy újabb vereség a sorban, bezzeg a Vikings egyre inkább kezd összeállni, mi lesz itt, ha Adrian ’AP’ Peterson is elkezdi magát produkálni?

New Orleans Saints (3-4) – Indianapolis Colts (3-4) 27-21

A szezon előtt félelmetesnek titulált Indy Punt-Punt-Int-Fumble-Punt-Punt-Punt-Int első félidőt produkált, így pedig csoda, hogy 27 pontos hátrányból is némileg szoros meccset produkált Chuck Pagano legénysége. A Szentek három futott hatpontossal kezdtek, majd Drew Brees is kiosztott egy TD-t, így a második félidő átalvása simán belefért nekik. Andrew Luck csak a szünet utánra pörgött fel, kiosztott három TD passzt, de ezzel számomra újfent csak azt bizonyította, hogy nagy hátránynál, minden mindegy alapon jobban játszik, mint nyomás alatt. A Colts egyetlen szerencséje a siralmasan gyenge AFC South, képtelenek olyan gyengén játszani, hogy előttük végezzen valaki. A Saints futója Mark Ingram (143 yard, 1 TD) remekelt, a Szentek így már harmadszorra nyertek az elmúlt négy fordulóban, de az Atlanta Falcons – Carolina Panthers duó robogása miatt vérmes reményeik már nem lehetnek.

Atlanta Falcons (6-1) – Tennessee Titans (1-5) 10-7

Marcus Mariota biztonsági okokból nem vállalta a meccset, így Zach Mettenberger feladatául jutott a Titans irányítása, de ez most meghaladta a képességeit. A jó öreg „Zakariás” kétszer is eladta a labdát, egyszer ráadásul a hazaiak utolsó támadásakor, méghozzá az ellenfél térfelén. Matt Ryan sem játszott sokkal jobban, ő is eladta kétszer a disznóbőrt, másodjára a zárónegyedben, ’negyedik-és-gól’ szituációban, amivel bebiztosíthatta volna a W-t. Ryan mérsékelt teljesítménye ellenére is produktív maradt Julio Jones, 92 yardot és mérkőzés egyetlen hatpontosát mutatta be. Talajon Devonta Freeman újra remekül volt (116 yard), csak a TD hiányzott. A Sólymok tovább tapadnak a hibátlan Panthers-re, a Titans egyetlen reménye az maradt, hogy az AFC Southban a 8-8 is elég lehet a rájátszásba kerüléshez.

Oakland Raiders (3-3) – San Diego Chargers (2-5) 37-29

Méltatlanul kevés dicséretet kapott eddig Derek Carr és csapata, pedig jár nekik egy „hállelúja”. Ezúttal a csoportrivális Chargers otthonában rendeztek mészárlást, egyedül az utolsó negyed félvállról vétele rondít a képbe, ekkor szerzett 23 pontot a hazai gárda. Carr a remeklő támadófal mögött nagyon magabiztosan irányít, melynek 289 yard és 3 TD passz lett az eredménye. Az újonc elkapó, Amari Cooper is rendben van, harmadszor jutott idén 100 yard fölé, és még TD-t is szerzett. Három negyeden keresztül remekelt a védelem is, melynek két kiemelkedő alakja Malcolm Smith (11 tackle, sack, int) és D.J. Hayden (10 tackle, fumble forced, int) volt. A mérkőzést két labdaeladással nyitó Philip Rivers 3 TD passza a negyedik negyedből legfeljebb a Fantasy-tulajait boldogította, az eredményen már nem segített. Én úgy gondolom, az Oakland Raiders ezzel újfent nyomatékosította, hogy a csoporton belül igényt tart a második helyre, amire minden esélyük megvan. Még egy két ilyen győzelem és a Wild Card is realitássá válhat.

Dallas Cowboys (2-4) – New York Giants (4-3) 20-27

Annál a csapatnál, ahol Matt Cassel a szezon megmentője, óriási probléma van. Márpedig a ’Boysnál ez volt a helyzet, egészen vasárnap késő estig. Cassel ugyanis 3 labdaeladással „bizonyított”, amivel csak azt érte el, hogy Dallasban Tony Romo felgyógyulását jobban várják, mint a harlemi kisebbség a szociális segélyt. A futó Joseph Randle korai sérülése Darren McFadden előtt nyitott teret, amit ’Run DMC’ 152 yarddal és egy hatpontossal hálált meg. Cassel védelmében illik megjegyezni, hogy egy picksix után is képes volt egyenlíteni, az már más kérdés, hogy a Special Team bealudt, így Dwayne Harris 100 yardos kickoff visszahordásával beállította a végeredményt. A Cowboys Romo és Dez Bryant nélkül képtelen nyerni, már csoportutolsók, a Giants pedig visszavette az első helyet az Eagles-től.

SNF Philadelphia Eagles (3-4) – Carolina Panthers (6-0) 16-27

A hatodik mérkőzésük után is veretlenek maradtak a Párducok. Cam Newton mérsékelt teljesítményt nyújtott, még a passzolt TD-je is sokkal inkább a labdát elkapó Mike Tolbert érdeme, mint az övé, de a támadásban hibát hibára halmozó Sasok ellen három labdaeladás simán belefért. Jonathan Stewart 125 yardot futott, Tolbert az elkapott TD-je mellé futott is egyet, így kijelenthető, hogy a running back szekció hozta a meccset. A hazai védelemből újfent remekelt Kawann Short, az elmúlt heti 2 sack-je után most triplázott. A szereléseket becsülettel gyártó linebacker-duó, Luke Kuechly és Thomas Davis is minden dicséretet megérdemel. A Philly egy big play (Ryan Mathews 63 yardos futott hatpontosa) kivételével semmit sem csinált, a három labdaszerzést sem sikerült meglovagolniuk. A vereséggel lépéshátrányba kerültek a csoportban, a hazaiak pedig robognak az NFC egyik kiemelt helyére.

MNF Baltimore Ravens (1-6) – Arizona Cardinals (5-2) 18-26

Az egész fordulóhoz méltó összecsapással zárult a játékhét, ahol a Cards egy roppant izgalmas végjáték után sikerrel érvényesítette a papírformát. Chandler Catanzaro kihagyott mezőnygóljával indult a mérkőzés, melyet a Ravens Justin Tucker 44 yardos FG-jével büntetett. Az ellentámadás végén Chris „egyszerrégen2K” Johnson parádés hatpontost futott, melyre Justin Forsett 14 yardos TD futása volt a válasz. A következő drive-ban megállította a hazaiakat a Hollók védelme, akik puntolni kényszerültek, de Jeremy Ross elvesztette a labdát a visszahordásnál, így Michael Floyd 3 yardos hatpontosával fordítottak a Pintyek. A szünet utánra két Catanzaro mezőnygól jutott, majd a zárófelvonás első hazai akciójából John Brown is TD elkapást jegyzett… A tetemes előny sima végjátékot ígért. Csakhogy Drew Butler puntját blokkolták a vendégek, ezután Joe Flacco megtalálta Kyle Juszczykot az endzone-ban, majd sikeres volt a kétpontos kísérletük is a vendégeknek. Nyolc pontos hárányban ihletet kapott a Ravens védelme és gyorsan leparancsolta Carson Palmerékat a pályáról. A Holló támadósor az egyenlítésért küzdött és el is jutott a 6 yardos vonalig, de 13 másodperccel a vége előtt Flacco hibázott, és könnyed mozdulattal a hazaiak söprögetőjének (Tony Jefferson) kezébe ívelt, lezárva a hetedik játékhét eseményeit. A Hollók újabb hatalmas pofont kaptak, a Pintyek pedig továbbra topon az NFC Westben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik