Webber: Csak magunkat hibáztathatjuk

Vágólapra másolva!
2010.04.29. 21:38
null
Webber eddig nem teljesített úgy, ahogy szeretett volna (Fotó: Action Images - archív)
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája úgy véli, az istálló csak magát hibáztathatja amiatt, hogy a 2010-es Formula–1-es világbajnokság első négy futamán nem tudott előnyt kovácsolni sebességi fölényéből.

A Red Bull uralta az időmérő edzéseket az első négy futamon – Sebastian Vettel háromszor, Mark Webber egyszer szerezte meg a pole pozíciót – de az osztrák istálló ennek ellenére csak egyszer aratott győzelmet. Így jelenleg Jenson Button vezeti a pilóták világbajnoki pontversenyét, míg a konstruktőrök versenyében a McLaren áll az élen.

KATTINTSON A 2010-ES
ADATBANK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

A futamokon nyújtott gyengébb teljesítmény ellenére Webber úgy véli, hogy hamar változhat a helyzet, ehhez mindössze arra van szükség, hogy a csapatnál mindenki magába nézzen és még jobban, még keményebben dolgozzon.

„Egy hétvége alatt lehetséges – adott választ az ausztrál arra a kérdésre, hogy mennyi idő alatt kerülhet vissza a világbajnoki cím fő esélyesei közé. – Tudjuk, hogy az új pontrendszernek köszönhetően nagyon könnyen változhat az állás. A tavalyi világbajnokság középső szakaszában nagyon jól teljesítettem, és most is ezt szeretném tenni – csak más végeredménnyel."

„A melbourne-i verseny nem úgy alakult, ahogy szerettük volna – emlékezett vissza hazai futamára Webber. – Az egész csapat tudja, hogy kicsit jobban kellett volna teljesíteni. Nem érdemeltük meg a győzelmet – mindenki azt kapja, amit megérdemel. Az a célunk, hogy jobban szerepeljünk."

A 33 éves pilóta úgy véli, a kiegyensúlyozottság lehet a sikerek kulcsa. „A megbízhatóság a legfontosabb. Ez kell ahhoz, hogy nyugodt vasárnapjaink legyenek. Láttuk, hogy az autó bármely pályán gyors, csak arra van szükségünk, hogy hiba nélkül teljenek a vasárnapok. Az eredményjelző sosem hazudik. Még nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk, de fejlődni akarunk. Az idén jó eredményeket elérő pilóták, például Jenson Button, megérdemelték a sikereket."

Webber arról is beszélt, hogy négy futam alatt egyik nagy csapat (Ferrari, Red Bull, McLaren, Mercedes) sem tudott ellépni jelentősen a riválisoktól, így izgalmas folytatásra van kilátás. A Red Bull pilótája szerint az az istálló jön ki győztesen a versenyfutásból, amelyik a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtja majd a szezonban.  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik