Videó: „A rekordokat meg kell dönteni!” – Schumacher Hamiltonról

KOVÁCS SÁRIKOVÁCS SÁRI
Vágólapra másolva!
2021.03.30. 09:55
null
Schumacher és Hamilton a 2012-es Malajziai Nagydíj időmérője után (Fotó: AFP)
Az utóbbi időben sokan hasonlítják össze a két Formula–1-es pilótát, Michael Schumachert és Lewis Hamiltont. Nem véletlen, hiszen a brit pilóta tavaly állította be a német versenyző rekordját.    

Amikor 2006-ban a német pilóta – először – bejelentette visszavonulását, sokan úgy gondolták, hogy az általa elért 91 győzelem és a megszerzett 7 világbajnoki cím beláthatatlan ideig megdönthetetlen lesz. Így sokakat meglepett, hogy 14 év elteltével Hamiltonnak mégis sikerült elérnie a lehetetlennek tűnő célt, idén pedig már azon elmélkednek az F1 szerelmesei, hogy vajon megszerzi-e Hamilton a nyolcadik világbajnoki címét, azaz megdönti-e a legendás német pilóta rekordját.

Aligha gondolta valaki, hogy aki az elsők között veti fel a lehetőséget erről a párosról és a rekord megdöntésének lehetőségéről, az maga Michael Schumacher. Előkerült a BBC Sport archívumából egy videó, amelyen az autósportok egyik legendája beszél Hamiltonról és arról, hogy a brit autóversenyzőben látja a lehetőséget a rekord beállítására.

„A rekordokat meg kell dönteni!” – mondja az interjú végén Schumacher.

Hamilton tavaly a Nürburgringen szerezte meg 91. győzelmét, és állította be Michael Schumacher rekordját. A versenyen megjelent a német pilóta fia, a most a Haasnál versenyző Mick is, aki elismerésképpen átadta Hamiltonnak édesapja egyik bukósisakját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik