Vettel és Schumi egy csapatban, a cél a címvédés

Vágólapra másolva!
2010.11.27. 14:48
null
Michael Schumacher és Sebastian Vettel (Fotó: archív)
Sebastian Vettel és Michael Schumacher egy csapatban, méghozzá Sébastien Loeb és Alain Prost ellen. Szombat este és vasárnap kora délután Düsseldorfban rendezik meg a hagyományos évadzáró autós gálaversenyt, a Bajnokok Tornáját.

Szombat este és vasárnap kora délután Düsseldorfban tartják meg az autósport hagyományos évadzáró gálaversenyét, a Bajnokok Tornáját (Race of Champions). Az idei rendezvényen szereplő 16 versenyzőből hatan megnyerték a sorozatot, amelyen az idén elindultak – köztük van az F1-es vb-t élen záró Sebastian Vettel és a rali-világbajnokságban zsinórban hetedszer diadalmaskodó Sébastien Loeb is.

Vettel a legutóbbi három viadalon megnyerte a Nemzetek Kupáját Michael Schumacher párjaként, s most hazai pályán mindenképpen meg akarja ismételni korábbi sikereit.

„Nagyon örülök, hogy végre Németországban is összeállhatunk Michaellel, és szórakoztathatjuk a honfitársainkat – mondta Vettel. – Bár ez gála, és a fő cél a szórakozás, amint felhúzzuk a sisakunkat, csak az lesz a fontos, hogy a leggyorsabbak legyünk, és legyőzzük azt, aki velünk párhuzamos pályán indul. A gyakorlások során nagyon elnéztem az egyik kanyart, azt hittem, befordul az autó, de csak a szemem követte az utat. Még jó, hogy nem élesben történt, nagyon ciki lenne."

A szombat esti Nemzetek Kupájában a franciák lehetnek Vettelék legnagyobb ellenfelei; Sébastien Loeb 2004-ben nyerte meg utoljára a csapatversenyt, még Jean Alesi társaként. Ezúttal a viadalon most bemutatkozó Alain Prost lesz a párja.

„Nemcsak az lesz furcsa, hogy egy stadion szűk párhuzamos pályáin kell versenyezni, hanem hogy futamról futamra más autókkal megyünk, és nagyon gyorsan át kell alakítani a vezetési stílusunkat. Érdekes lesz, a lényeg, hogy élvezzük ezt a két napot" – mondta Prost.

Az egyéni versenyben tavaly élen végző (az elmúlt 4 RoC-ból 3-at ő nyert meg) svéd Mattias Ekström ezúttal nincs a mezőnyben, a korábbi győztesek közül Loeb mellett a 2004-es első finn Heikki Kovalainen áll még rajthoz.

A szokásos Buggyk mellett az idén német autócsodákban versenyeznek a pilóták, de a Porsche 911-esét és az Audi R8 LMS-ét különösen nehéz lesz irányítani a rövid, kanyargós pályán.

A Bajnokok Tornáját 1988-ban rendezték meg először a Párizshoz közeli Montlhéryben, azóta Spanyolországot, Angliát és Kínát is megjárta a viadal, amely 1989-ben a Nürburgring révén már Németországba is ellátogatott.

A viadalt a korábbi évektől eltérően már nem az Eurosport közvetíti, hanem a Motors Tv, illetve a német ZDF.

A BAJNOKOK TORNÁJA RÉSZTVEVŐI 
  Legnagyobb sikere 2010-ben

RoC-

szereplések

NÉMETORSZÁG
Sebastian Vettel F1-es világbajnok F1, világbajnok 3x
Michael Schumacher 7x F1-es világbajnok F1, 9. 4x
FRANCIAORSZÁG
Alain Prost 4x F1-es világbajnok Andros Trophy újonc
Sébastien Loeb 7x ralivilágbajnok rali-vb, bajnok 6x
EGYESÜLT ÁLLAMOK
Travis Pastrana 10x X-Games-világbajnok X-Games-vb, bajnok 5x
Carl Edwards NASCAR-kategóriabajnok NASCAR, 4. 1x
NAGY-BRITANNIA
Andy Priaulx 3x túraautó-világbajnok túraautó-vb, 4. 4x
Jason Plato 2x brit túraautó-bajnok brit túraautó-bajnok 1x
PORTUGÁLIA
Álvaro Parente Renault-világsorozat-bajnok Formula Superliga újonc
Filipe Albuquerque Formula Renault-Eb-győztes olasz GT-bajnokság, 2. újonc
ÉSZAK-EURÓPA
Heikki Kovalainen (finn) F1, futamgyőztes F1, 20.
4x
Tom Kristensen (dán) 8x Le Mans-győztes Le Mans, 3. 9x
BENELUX
Bertrand Baguette (belga) Renault-világsorozat-bajnok IndyCar, 22. újonc
Jeroen Bleekelmolen (holland) Porsche-szuperkupa-bajnok Amerikai Le Mans-sorozat, 1. újonc
ALL STAR
Mick Doohan (ausztrál) 5x MotoGP-világbajnok nem versenyzett 1x
Tanner Foust (amerikai) amerikai ralibajnok amerikai ralibajnok 2x
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik