Häkkinen kikészült a Coultharddal való ütközéstől

Vágólapra másolva!
2010.06.12. 07:22
null
Az ominózus eset megváltoztatta Häkkinen viszonyát Coultharddal (Fotó: Mirkó István)
Mika Häkkinen pénteken az Örkény melletti Euroringen részt vett a Johnny Walker által megszervezett, a felelősségteljes alkoholfogyasztásról szóló rendezvényen, amelyen az ittas autóvezetés veszélyei mellett természetesen a Formula–1-ről is szó esett.
– Az utóbbi hetek fő témája Mark Webber és Sebastian Vettel ütközése volt Isztambulban. Emlékszik, mikor ütközött össze legutóbb egymással egy élcsapat két pilótája?

Várjunk csak...

Segítünk: 1999, Osztrák Nagydíj, az egyik szereplő...
Ó, olyan régen történt már? Tényleg ez volt az? Tisztán emlékszem, David Coultharddal a rajtnál koccantunk. Persze nem ugyanaz volt a helyzet, mint most a Red Bull esetében. Webber és Vettel a verseny vége felé az első két helyen haladt, a csapatrádión próbálták megbeszélni, mi legyen, és Mark szólt, hogy fogják vissza Sebastiant, de hozzá már nem jutott el ez a kérés. A mi esetünk a futam második kanyarjában történt, minden előzmény nélkül.

Milyen érzés a csapaton belül megélni ilyen helyzetet?
Ne akarja tudni! Teljesen kikészültem, hatalmas volt a káosz az istállóban. Borzasztó ilyen helyzetet átélni. Ron Dennis leült velünk, aztán Norbert Haug is meg akarta tárgyalni a történteket. Óriási volt a tét, a világbajnoki címért csatáztunk, érthető, hogy a vezetőség féltette kettőnk nyugodt kapcsolatát. Persze egyikünk sem ismerte el, hogy hibázott, az F1-es pilóta nem mondhatja azt, hogy bocsánat. Ellenkezőleg, a lehető legcifrább szavakkal illettük egymást.

Megváltoztatta az eset a kapcsolatát Coultharddal?
Talán egy kicsit, de két ember viszonya folyamatosan változik. Ma is nagyon jóban vagyunk.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

AZ 1999-ES OSZTRÁK NAGYDÍJON TÖRTÉNT BALESET
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik