Formula-1: Coulthard is védelmébe vette a gyengélkedő Schumachert

Vágólapra másolva!
2010.04.22. 13:48
David Coulthard, a McLaren-Mercedes korábbi versenyzője is védelmébe vette az idei Formula–1-es világbajnokságon várakozások alatt teljesítő Michael Schumachert – ez annak fényében meglepő, hogy a két pilóta viszonya korábban nem volt felhőtlen.

„Schumi autóját Ross Brawn eredetileg Jenson Buttonra tervezte, aki végül a McLarenhez távozott. Nyilvánvaló, hogy nem passzol Michaelnek. Időre van szükség ahhoz, hogy az autót átépítsék úgy, hogy az megfeleljen Schumacher vezetési stílusának" – vélekedett Coulthard a német Bildnek adott nyilatkozatában.

„Nem lenne tisztességes már most leírni Schumachert. Adjanak neki legalább fél szezonnyi időt. Akkor lehet majd csak reálisan megítélni a teljesítményét" – tette hozzá a skót pilóta, aki egyéves pihenő után tér vissza versenyzőként, a német túraautó-bajnokságban áll rajthoz.

A három év szünet után visszatérő Schumacher négy futam után 10 ponttal mindössze a tizedik helyen áll az F1-es pilóták világbajnoki pontversenyében, miközben fiatal csapattársa, Nico Rosberg 50 ponttal a második.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik