F1: Wehrleinnal együtt új csapat érkezne a sorozatba 2021-től

Vágólapra másolva!
2019.10.03. 17:16
null
Wehrlein 2021-ben visszakerülhet az F1-be? (Fotó: AFP)
Sajtóhírek szerint 2021-ben egy új istálló, a formaautózás világában jól csengő névnek számító Campos Racing csatlakozhat a Formula–1 mezőnyéhez, köszönhetően a két év múlva bevezetni tervezett 175 millió dolláros költséglimit „folyományaként”.

A Motorsport Magazine értesülései szerint a spanyol istállónak már a pilótái is megvannak: egyik versenyzőjük a 2016-ban a Manorral, 2017-ben a Sauberrel egy-egy szezont az F1-ben már eltöltött Pascal Wehrlein, aki jelenleg a Formula–E-ben versenyez, a másik pedig az idén a Super Formula sorozatban szereplő spanyol, Álex Palou lenne.

Az Autosport.com szerint az új csapat már megállapodott az egykor a Super Agurinál főtervezőként dolgozó Peter McCoollal a technikai igazgatói poszt betöltéséről, míg az aerodinamikáért a korábban a Brawn GP-nél és a Mercedesnél is munkálkodó Ben Wood lenne a felelős, az erőforrást pedig a Renault biztosítaná.

A Campos egyébként nem először próbálkozik bejutni a királykategóriába, a 2010-es bővítés során már felvételt is nyert, ám akkor végül az idény rajtja előtt a HRT felvásárolta az istállót, és az istálló már ezen néven kezdett.

A szaklapok értesülései mellett azért nem árt hangsúlyozni azt is, hogy néhány hete Jean Todt FIA-elnök és Ross Brawn az F1-et irányító Liberty Media technikai igazgatója is elmondta, ők úgy tudják, 2022 előtt nem várható új csapat csatlakozása a sorozathoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik