F1: Webbert nem zavarja, hogy ő lesz a legidősebb

Vágólapra másolva!
2012.12.14. 15:16
Michael Schumacher és Pedro de la Rosa – utóbbi számára a HRT megszűnése miatt kényszerű – visszavonulását követően Mark Webber lesz a Formula–1-es mezőny korelnöke, ám a 36 éves ausztrál nem érzi úgy, hogy a 2013-as idény lesz számára az utolsó a gyorsasági autózás királykategóriájában.

„Nem most kezdem a pályafutásomat, inkább a vége felé járok, de nem érzem még úgy, hogy nagyon közel járnék a búcsúhoz – mondta Webber. – Az elmúlt években többször is csatázhattam a világbajnoki címért, és hiszek benne, hogy össze tudok még rakni egy olyan szezont, amely során újra esélyem nyílik a vébé megnyerésére.”

Az ausztrál kedvét az sem szegte, hogy csapattársa, Sebastian Vettel három vb-t nyert zsinórban, ráadásul 2012-ben ő maga csak a hatodik lett az összetettben. Ám az idén nyert két futamot (meglehetősen fontos GP-ket: a Monacói és a Brit Nagydíjat), és az időmérős csatát csak 11:9-re bukta el a némettel szemben.

„Ha az összes időmérőn elvert volna, megkondultak volna bennem a vészharangok. Ha úgy érzem, hogy nem hozom ki magamból a maximumot, összeszedem magam, hogy legközelebb ne maradjon bennem hiányérzet. Most erre készülök, és nincs bennem kétség, sikerülni fog" – tette hozzá az ausztrál, aki vb-6. helyezését azzal magyarázta, hogy sok pontot elhullajtott amiatt, hogy nem akart az 5. vagy a 6. helyen célba érni, kockáztatott, és hibába hajszolta magát. Utólag belátta, ebben a szezonban az 5. és a 6. pozíciók is értékesek voltak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik