F1: volt főnöke szerint Schumacher jó helyen van a Mercedesnél

Vágólapra másolva!
2023.01.20. 13:49
null
Mick Schumacher csak tartalék versenyzői szerep jutott a 2023-as szezonra (Fotó: AFP)
Bár nagy valószínűséggel nem láthatjuk Formula–1-es futamon indulni Mick Schumachert 2023-ban, Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint a Mercedes új tartalék versenyzőjének van esélye a visszatérésére.

 

Jelenleg úgy tűnik, hogy két évig tartott a Formula–1-es álom Mick Schumacher számára, az előző idény végén lejárt szerződését ugyanis nem újította meg a Haas. A 23 éves versenyző más istállótól sem kapott ülést a 2023-as szezonra, ám így is gyakran feltűnik majd a paddockban a Mercedes tartalék versenyzőjeként.

Korábbi főnöke a Formula–E 2021-es világbajnokát és az AlphaTaurival első teljes idényére készülő Nyck de Vriest hozta fel példaként Schumacher esetleges visszatérésével kapcsolatban.

„Úgy gondolom, Mick jó helyzetben van a Mercedesnél, amelynek több partnercsapata is van – vélekedik Günther Steiner. De Vriesnek is sikerült a williamses beugrása után állandó üléshez jutnia az AlphaTaurinál. Remélem, egyik versenyzővel sem történik olyan, ami miatt ne tudna vezetni, de ha mégis így lesz, Mick beugorhat a helyére.”

A Haas csapatfőnöke a német RTL-nek adott interjúban Schumacher távozásáról és kettejük kapcsolatáról is beszélt.

„Még mindig szoktunk beszélni, hiszen történnek ilyenek az életben. Gyakran kell továbblépnünk, de ez nem azt jelenti, hogy haragban váltunk volna el. Mind a ketten nyílt lapokkal játszottunk, és ennek köszönhetően továbbra is szóba tudunk állni egymással” – mondta Steiner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik