F1: Vettel versenyeket akar nyerni, nem vébét – Briatore

Vágólapra másolva!
2018.10.10. 15:39
null
Briatore még követi a Formula–1-et, és meg is van a véleménye mindenről (Fotó: AFP)
A korábbi Formula–1-es csapatfőnök, Flavio Briatore szerint Sebastian Vettel nem gondolkozik jól, mert csak az adott pillanatra koncentrál.

„Vettel nem a világbajnokságot akarja megnyerni, hanem a versenyeket, és ez nem így működik” – mondta Briatore a Nico Rosberg által készített interjúban, majd elmondta, neki is meg kellett tanítania Fernando Alonsónak, hogyan nyerje meg a világbajnokságot.

Az olasz szakember visszaemlékezett az hónapban megrendezett Olasz Nagydíjra, amikor Vettel az első körben összeütközött Hamiltonnal, miután megpróbálta megelőzni őt.

„Az incidensének Olaszországban semmi értelme nem volt. Tudta, hogy jobb az autója, csak fékeznie kellett volna, és a későbbiekben kivárni a megfelelő pillanatot. Ha kiesel, nincs több lehetőséged javítani. persze így is feljött a negyedik helyre, mivel sokkal jobb az autója a mezőny nagy részénél, de jobb eredményt is elérhetett volna.”

Vettel jelenleg 67 pont lemaradásban van az éllovas Hamiltonnal szemben, így már kisebb csoda kellene ahhoz, hogy a német pilóta örülhessen a legvégén. Briatore szerint a jövőre nézve változtatnia kell Vettelnek.

„El kell magyarázni neki, hogy a verseny ötvenhárom körből áll, nem egyből. Emlékszem, Fernandóval is ugyanez volt a helyzet. Amikor a világbajnokságért versenyzel, a második és a harmadik hely is fontos, nem eshetsz ki. A cél az, hogy minél több pontot gyűjts. Nem kell megnyerned minden versenyt, a vébécím nem erről szól, hanem a pontokról” – mondta az F1-et majdnem egy évtizede elhagyó olasz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik