F1: Vettel válaszolt Verstappennek; Magnussen szerint helyesen cselekedett

Vágólapra másolva!
2019.04.13. 12:45
null
Vettel szerint ha nem előzte volna meg Verstappent, talán nem ért volna fel újabb körre (Fotó: AFP)
Elmondta az időmérő és Max Verstappen kiakadása után Sebastian Vettel, hogy miért előzte meg a hollandot a kivezető körön az utolsó Q3-as próbálkozása előtt. Az esetről Kevin Magnussent is megkérdezték, aki szerint Vettel nem követett el hibát.

 

Sebastian Vettel feldühítette Max Verstappent,amiért a kivezető kör végén előzte meg a sanghaji kvalifikáció utolsó perceiben. Verstappen szerint a német ezzel egy, a versenyzők közti íratlan megállapodást szegett meg, ráadásul tönkretette az esélyét, hogy harca szálljon a jobb rajthelyekért.

16. KÍNAI NAGYDÍJ
ÁPRILIS 12., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Vettel 1:33.911
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:33.330
ÁPRILIS 13., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Bottas 1:32.830
Időmérő: 1: Bottas 1:31.547
ÁPRILIS 14., VASÁRNAP
Futam: 8.10–10.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 28., 14.10Azeri Nagydíj, Baki

Május 12. 15.10

Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 26., 15.10
Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

Vettel az időmérő után elmagyarázta, hogy pontosan mi történt, és csodálkozik azon, hogy Verstappen és a többi versenyző miért nem ment gyorsabban a kivezető körén.

„Mindenki ugyanakkora időzített, szóval egy helyen voltunk. Ha a vonat végén lettem volna, ahol amúgy voltam, nagyon nehéz dolgom lett volna – magyarázta Vettel. – Amikor a csapat azt mondta, hogy már csak tíz másodpercem van időben átérni a célvonalon és megkezdeni egy újabb kört, ez jutott eszembe. Nem tudom, hogy a többieknek szóltak-e, hogy gyorsítsanak, de én így tettem, és mindenki másnak is ezt kellett volna tennie. Abban a pillanatban az volt az elsődleges, hogy el tudjam kezdeni a kört, de úgy tűnt, hogy a többiek nem voltak elég elővigyázatosak.”

Kevin Magnussenre sok rosszat mondtak már a versenytársai agresszív manőverei miatt, és a Haas pilótája Vettel helyében sem fogta volna vissza magát. Magnussen szerint német ellenfele nem tett semmi rosszat.

„Mindenki pontosan ugyanakkor hagyta el a bokszutcát – emlékezett vissza a dán pilóta. – Követtük egymást egészen a kör végéig, de ilyen helyzetben nem tudhatod, hogy megpróbálj-e megelőzni valakit. Ebben az esetben védekezni fog ellened, ez pedig zűrös lehet. Nem akarok s*ggfej lenni, de ez a versenyzés. Én sem fogom vissza magam, ha támadásról van szó csak azért, hogy úriember legyek. Én tudtam, hogy gyengék lennének az esélyeim, ha megelőznék valakit, mert a többiek nem akarják, hogy elmenj melletük.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik