F1: Vettel óvatos, Webbert vizsgálják Austinban

Vágólapra másolva!
2012.11.17. 20:45
Sebastian Vettel örül az első rajtkockának, de tudja, hogy még egyetlen pontot sem szerzett ezzel, és Lewis Hamilton abu-dzabi példájára utalva figyelmeztette szurkolóit, hogy célba is kell érni a versenyen. Mark Webbert közben beidézték a sportfelügyelők, mert az időmérő első szakaszában elmulasztotta a kocsi mérlegelését.

„Nagyon örülök, az első edzésen eltaláltuk az autó beállításait, és azóta is a jó irányba haladtunk a kocsi finomhangolásával – mondta Vettel. – A pálya még szombaton is csúszott, élvezetes néhány kanyart farolva bevenni, de azért jobban örültem volna, ha gyorsabb vagyok az utolsó szektorban, mert túl szoros lett a vége. A lényeg azonban az első sor és a tiszta oldal."

Vettel azt mondta, nem foglalkozik Alonso helyzetével.

„Nem szabad Fernandóval foglalkoznom, csak a saját feladatomra figyelek.Pénteken volt némi gond az autóval, sok időt töltöttem a boxban, és bizony számolni kell a lehetőséggel, hogy ez megismétlődik, mint ahogy Lewisszal is kifogott a technika két hete" – mondta Vettel.

Webber az első szakaszban nem ment el a mérlegelésre, ami miatt a sportfelügyelők maguk elé hívták. Az ausztrál erről még nem beszélt az edzés után.

„Örülök a harmadik rajtkockának, innen nagyon jó versenyem lehet. Volt egy kis gondom az autóval, de a lényeg az lesz, hogy bebiztosítsuk a konstruktőr-világbajnoki címet" – mondta Webber.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik