F1: Vettel népszerűbb a hazájában, mint Schumacher

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.09. 10:23
A Bild által közölt közvélemény-kutatási eredmények szerint Sebastian Vettel az ötödik legnépszerűbb sportoló Németországban, ahol már Michael Schumachernél is jobban elismerik a negyedik Formula–1-es világbajnoki címe felé száguldó Red Bull-pilótát.

A megkérdezettek 96 százaléka ismeri Vettelt, s 74.7 százalékuknak szimpatikus az F1-es vb-éllovas. Schumacher ismertségi aránya 99 százalékos, de „csak” 68.5 százalék formált pozitív véleményt a hétszeres világbajnokról.

A Repucom felmérése szerint nem feltétlenül az szól Schumi ellen, hogy már visszavonult, a Vettelt megelőző négy sportolóból ugyanis három már nem aktív, sőt kettő nem is német. A listát a teniszező Steffi Graf vezeti a sílövő Magdalena Neuner, az ökölvívó Vitalij Klicsko és a labdarúgó Pelé előtt. Közülük csak az ukrán bunyós sportol még versenyszerűen.

Vettelt Nagy-Britanniában és Spanyolországban csak a megkérdezettek 60 százaléka kedveli, ezekben az országokban Schumacher jobb értéket kapott a mostani címvédőnél, akit a legutóbbi versenyeken kifütyült a közönség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik