F1: veszélyben a Spanyol Nagydíj, triplázhat Silverstone

Vágólapra másolva!
2020.07.21. 18:44
null
Nézők biztosan nem lesznek Barcelonában, de lehet, hogy verseny sem... (Fotó: AFP)
Olaszországból származó sajtóhírek szerint a Magyar Nagydíjon arról pletykáltak a bokszutcában, hogy ha a pandémia miatt nem lehet megrendezni a spanyol versenyt, akkor azt Angliában pótolhatják be.

 

Az elmúlt hetekben újra megnőtt a koronavírus-járvány aktív fertőzötteinek száma Spanyolországban, és olaszországi sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy augusztus 16-án is Silverstone-ban rendeznének Formula–1-es versenyt, nem pedig Barcelonában.

A 2020-AS VERSENYNAPTÁR
 rajt*/győztes
Július 5.Osztrák Nagydíj, SpielbergBottas
Július 12.Stájer Nagydíj, SpielbergHamilton
Július 19. Magyar Nagydíj, Mogyoród Hamilton
Augusztus 2. Brit Nagydíj, Silverstone 16.10
Augusztus 9.A 70. évforduló Nagydíja, Silverstone16.10
Augusztus 16. Spanyol Nagydíj, Barcelona 15.10
Augusztus 30.Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps15.10
Szeptember 6. Olasz Nagydíj, Monza 15.10
Szeptember 13.Toszkán Nagydíj, Mugello15.10
Szeptember 27. Orosz Nagydíj, Szocsi
13.10

*A rajtidőpontok magyar idő szerint értendőek

**A vezetőség a következő hetekben ismerteti a további nagydíjak időpontját

A jelenleg érvényes, idei F1-es versenynaptár szerint az év első három futama – az Osztrák, a Stájer és a múlt hétvégi Magyar Nagydíj – után egy hét pihenő következik, majd a mezőny a Brit-szigetekre látogat, ahol augusztus 2-án és egy hét múlva, augusztus 9-én is Silverstone-ban versenyez a Brit Nagydíjon és „A 70. évforduló Nagydíja” névre keresztelt viadalon. A program alapján augusztus 16-án Barcelonában, a Spanyol Nagydíjon fejezi be a második tripla hétvégét.

A terv ez, csakhogy eléggé romlik a koronavírus-helyzet Spanyolországban, ahol az elmúlt egy hétben ismét napi 1300-1500 között volt az új fertőzöttek száma (annyi, mint május közepén), és Katalónia megyéiben újra jelentős korlátozásokat kellett bevezetni.

Jelenleg a Formula–1 jogtulajdonosa, a Liberty Media figyeli a barcelonai vírushelyzetet, és a motorsport.com olasz kiadása szerint elkezdtek készíteni egy vészforgatókönyvet a Spanyol Nagydíj kiesésének esetére, és a Magyar GP után már arról ment a pletyka a Hungaroringen, hogy mi lehet majd a megoldás.

Az olasz portál cikke szerint a legkézenfekvőbb megoldás az lenne, hogy Silverstone-ban rendeznének egy harmadik versenyt is, bár ehhez azért jó lenne, ha a csapatok már a megérkezésük előtt tudnák, hogy két vagy három hétig kell majd a brit pályán maradniuk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik