F1: Verstappen átvette Hamilton szerepét – sajtóvisszhang

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.07.05. 11:52
null
Max Verstappen idei ötödik győzelmét aratta, de a holland sajtó nem ír még a bajnoki címről (Fotó: AFP)
Összeállításunkban megmutatjuk, hogy reagált a nemzetközi sajtó Max Verstappennek a narancssárgába borult Red Bull Ringen aratott győzelmére.

 

NÉMETORSZÁG
Frankfurter Allgemeine Zeitung:
– Szóló Spielbergben. Max Verstappen ismét győzött, és növelte előnyét Lewis Hamiltonnal szemben a világbajnoki pontversenyben. Egy verseny tele büntetőcédulákkal.
Frankfurter Rundschau: – Verstappen magasba emelt öklökkel köszöntötte az extázisban ünneplő holland szurkolókat. A Red Bull versenyzője két hét alatt három futamot nyert, és 32 pontra növelte az előnyét az összetettben a címvédő Hamiltonnal szemben.
Süddeutsche Zeitung: – Oranje-parti Stájerországban. Verstappen a második futamot is megnyerte a Red Bull Ringen, ezúttal még fölényesebben, mint egy hete. Hamilton csak negyedik lett, Lando Norris pedig szenzációs versenyzéssel harmadiknak hozta célba a McLarent.

NAGY-BRITANNIA
The Telegraph:
– Hamiltonnak tulajdonképpen másodiknak kellett volna lennie a Red Bull Ringen, mégis negyedikként ért csak célba.
The Guardian: – „Campione!” Ezt skandálták a holland szurkolók a Red Bull Ringen, miután Max Verstappen hibátlan teljesítménnyel megnyerte az Osztrák Nagydíjat. Ha a holland versenyző így folytatja, a címvédő Hamiltonnak pedig továbbra is problémái lesznek, akkor Verstappen a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj után hosszú ünneplést rendezhet.

HOLLANDIA
De Telegraaf:
– Verstappen tovább írja a mesés történetet, rengeteg holland szurkolónak szerzett szép délutánt Spielbergben. A bajnoki címről azonban továbbra sem mer álmodni.
Algemeen Dagblad: – Holland népünnepély a narancsba borult Spielbergben. Hol a határ? Ezt egyelőre nem tudni.
NRC Handelsblad: – Verstappen sorozatban harmadik győzelmét aratta, de ő nem egy gép. Az előnye folyamatosan nő Hamiltonnal szemben.

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
– Csodálatosan unalmas verseny volt ez Ausztriában, ahol Verstappen a legyőzhetetlen uralkodó szerepében a múlt hetihez hasonló, fölényes győzelmet aratott. Az egyetlen különbséget múlt vasárnaphoz képest a közönség jelentette, ezúttal ugyanis 70 ezer rajongó énekelt és táncolt a holland sztárnak.
Corriere dello Sport: – Verstappen átvette Hamilton szerepét. A Red Bull szárnyal. A Mercedes pedig már nem az a mágikus csapat, amelyet megismertünk.
Il Messaggero: – Verstappen, Ausztria ura. SuperMax Hamiltonná változott, a brit címvédő pedig karmok nélküli kismacskává.
La Stampa: – Verstappen úgy nyeri a futamokat, ahogyan tavaly Hamilton tette. Mestermunka volt, a holland versenyző a rajttól a célig dominált.

SPANYOLORSZÁG
Marca:
– Max Verstappen beváltotta a hozzá fűzött reményeket és még a vártnál is magabiztosabban nyerte meg az Osztrák Nagydíjat.

AUSZTRIA
Kronen Zeitung:
– Verstappen király összerakta a spielbergi dupla sikert.
Kurier: – Verstappen pályafutása 15. F1-es futamgyőzelmét ünnepelhette, idén már az ötödiket, és sorozatban a harmadikat. Négy spielbergi diadallal ráadásul ő lett minden idők legeredményesebb versenyzője a Red Bull Ringen.

SVÁJC
Blick:
– Verstappen megint túl gyors volt a Mercedes számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik