F1: újabb rekordjától fosztja meg Vettelt a Toro Rosso

Vágólapra másolva!
2014.09.30. 13:24
A Toro Rosso hivatalosan is bejelentette, hogy a Japán Nagydíj első szabadedzésén Max Verstappen vezeti az egyik autóját – ezzel a 17. születésnapját ma ünneplő holland lesz minden idők legfiatalabb versenyzője F1-es versenyhétvégén.

A következőszezonban már versenyzőként a Toro Rossónál szereplő Verstappen, akárcsak 2015-ben, pénteken Szuzukában is Jean-Éric Vergne helyére ül be az autóba.

Ezzel a Belgiumban született pilóta megfosztja rekordjáról Sebastian Vettelt, aki a 2006-os Török Nagydíj szabadedzésén 19 évesen és 53 naposan volt minden idők legfiatalabb pilótája nagydíjhétvégén. Vettelnek ez lesz a második rekordja, amelytől megfosztja a Toro Rosso ebben az évben, Danyiil Kvjat az Ausztrál Nagydíjon a legfiatalabb pontszerző dicsőségét happolta el a némettől.

A korábbi Benetton-, Simtek-, Arrows-, Tyrrell-, Stewart- és Minardi-pilóta Jos Verstappen fia szeptember elején 300 kilométeres tesztet teljesített, ennek köszönhetően megkapta az FIA engedélyét arra, hogy nagydíjhétvégén is autóba üljön.

A 17 éves Verstappen érkezése miatt többen kritizálják az F1-et, amelyben túl könnyű manapság az autókat vezetni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik