F1: Ugyanazt tettem volna, mint Vettel – Hamilton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.10. 16:55
null
Hamilton elmondta, ösztönös volt Vettel reakciója, ám a szabály világosan fogalmaz (Fotó: AFP)
Az F1-es Kanadai Nagydíjon másodikként befutó, de a győzelemért járó 25 ponttal távozó Lewis Hamilton elmondta, ellenkező esetben ugyanúgy védte volna a pozícióját, ahogyan az eset miatt időbüntetést kapó Sebastian Vettel tette.

 

50. KANADAI NAGYDÍJ
JÚNIUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés:1. Hamilton 1:12.767
2. szabadedzés:1. Leclerc 1:12.177
JÚNIUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés:1. Vettel 1:10.843
Időmérő:1. Vettel 1:10.240
JÚNIUS 9., VASÁRNAP
Futam:1. Hamilton,2. Vettel, 3. Leclerc
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 23., 15.1060. Francia Nagydíj

Június 30., 15.10

32. Osztrák Nagydíj
Július 14., 15.1070. Brit Nagydíj

Lewis Hamiltonszorosan követte a vasárnapi montreali versenyenSebastian Vettel Ferrariját,amikor a német hibázott, és a füvön átvágva tért vissza a nyomvonalra. A britnek az eset miatt el kellett vennie a gázt, miközben riválisa leterelte a pályáról. A nem körültekintő visszajövetelért, illetve a kikerülő manőver kikényszerítéséért a sportfelügyelők 5 másodperces időbüntetésben részesítették a ferrarist.

Ennek értelmében Vettel hiába szelte át elsőként a célvonalat, a dobogó felső fokára Hamilton állhatott fel, mivel 5 szekundumon belül maradt ellenfeléhez képest a leintéskor.

„Megnéztem a felvételeket– kezdteHamilton.Nyilván nagyon szoros volt, de ha én vezetek, és ugyanilyen hibát követek el, akkorugyanazt tettem volna, mint Vettel.Minden nagyon gyorsan történik, és te csak meg akarod tartani a pozíciódat. Én is ugyanúgy megpróbáltam volna kiszorítani, mert ez történt"– vallotta be őszintén.

„Ha nincsen erre vonatkozó szabály, én pedig nem veszem el, összeütköztünk volna. Így vagy úgy, de rosszul végződött volna– jelentette ki, majd azt is hozzátette, természetes volt Vettel reakciója. – Versenyzőként tudod, hogyan mennek a dolgok. Nézőként ez teljesen más. Az autóban ülve, ha hibázol, akkor mindent megteszel, hogy ne veszíts pozíciót. Ez ösztönös reakció.Nem mondod azt, hogy akkor most balra húzódom, és mindenkit szépen elengedek. Ő blokkolt engem, de sajnos letért a pályáról, a szabályok pedig úgy szólnak, ahogy" –magyarázta.

A Ferrari máris jelezte, fellebbezést nyújt be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik