F1: Túl sok kockázatot vállalunk – Binotto reagált Leclerc kiesésére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.26. 12:42
null
Leclerc (balra) magyarázatot kért, Binotto elismerte a hibát (Fotó: AFP)
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elismerte: át kellett volna gondolniuk, hogy kiengedjék még egy gyors körre Charles Leclerc-t a monacói F1-es időmérő első szakaszában. Bár a mérnökök biztosak voltak abban, hogy versenyzőjük így is továbbjut a Q2-be, Leclerc végül kiesett, a Ferrarinál pedig ismét magyarázkodni kell.

 

A Ferrari újabb bakija következtében Charles Leclerc csak a 15. helyről kezdheti meg a hazai versenyét Monacóban. A rosszul sikerült időmérő utánLeclerc magyarázatot követelt a csapatától,hogy miért nem engedték ki egy újabb gyors körre a Q1 végén, Mattia Binotto pedig felvázolta a helyzetet, ami a versenyzője korai búcsújához vezetett.

Ez amiatt is szükséges volt, mert megindultak az összeesküvés-elméletek, melyek szerint a Ferrari Sebastian Vettelnek kedvezett, akinek egyébként az utolsó gyors köre lökte Leclerc-t a kiesőzónába.

„Két csapatunk van, mindkét versenyzőnek egy-egy, de nem kötöttek kompromisszumot. Mindkét versenyzőnek ugyanaz volt a cél – mondta Binotto. – Egyrészről ki kellett volna mennünk. Charles meg is kérdezte a pilótafülkéből, hogy kimenjen-e, mert kicsinek tartja a különbségeket, és veszélyben érzi magát. Válaszoltunk, hogy ne menjen, mert az adataink alapján azt hittük, hogy jól állunk, viszont nem így volt.”

„Át kellett volna gondolnunk, ám nem tettük meg. Megvannak az eszközeink, és szimulációkat futtattunk le, szóval bíznunk kell abban, amit csinálunk. Teljes mértékben megvolt a jele annak, hogy szoros lesz, de az adataink azt sugallták, hogy jól állunk. Valamiért túl sok kockázatot vállalunk. Rosszul ítéltük meg a helyzetet, és ez egy hiba” – összegezte a történteket a Ferrari csapatfőnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik