F1: Továbbra is az ötödik bajnoki címünket üldözzük – Horner

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.02.20. 12:10
null
Horner bízik benne, hogy levonták a megfelelő tanulságokat az előző évből (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, milyen célokkal vágnak neki a 2021-es idénynek, s hogy melyik istállót tartja a legnagyobb esélyesnek.

 

A Red Bull Max Verstappen révén két győzelmet aratott az előző idényben, azonban annak ellenére is ez volt 2016 óta a legrosszabb teljesítménye, hogy a Ferrarinak esélye sem volt beleszólni az élen folytatott küzdelembe. Bár a „vörös bikák” az idény során egyre közelebb kerültek a Mercedeshez, s domináns sikerrel zárták az évet, ennek hátterében leginkább az állt, hogy míg az osztrákok folyamatosan hozták a módosításokat, az „ezüstnyilak" bevallottan leálltak a fejlesztésekkel már az augusztusi Belga Nagydíjat követően.

A csapatfőnök, Christian Horner úgy véli, csapata döntött jól, s fejlesztési stratégiája kifizetődő lesz az átmenetinek számító 2021-es idényben, ám ennek ellenére továbbra is a német gárdát tartja a favoritnak.

Láttuk, hogy az elmúlt hét évben végig egy csapat volt az egyeduralkodó, és azzal, hogy az autók nem sokat változtak, és változatlan versenyzőpárossal vágnak neki az évnek, arra lehet számítani, hogy ezúttal is nagyon jó pozícióban lesznek. Azonban bízom benne, hogy a tavaly megtanult leckék felhasználásával folyamatos kihívást jelenthetünk nekik az idén. Persze továbbra is hihetetlenül erősek lesznek, és ők lesznek a favoritok, főleg annak köszönhetőn, hogy a hibrid éra vitathatatlanul legjobb autójával rendelkeznek. Szóval nagy kihívás lesz nekünk ez az év, de állunk elébe! – mondta az Autosportnak adott nyilatkozatában, majd kitért arra, riválisukat biztosan motiválja az is, hogy a Red Bull könnyű győzelmet aratott a tavalyi idényzárón.

A Mercedes hosszú ideje nagyon egységes és stabil csapat, és minden elismerésünk az övé, hogy ennyi rekordot döntött meg, és sikerült zsinórban hét bajnokságot megnyernie. Az elmúlt hét évben viszont végig mi voltunk a legkiegyensúlyozottabb kihívók, és hat idényben sikerült futamgyőzelmet is elérnünk. Fontos, hogy minden területen javítani tudjunk. A Mercedes egy nagyszerűen működő gépezet, de bizonyítottuk már, hogy kemény munkával le tudjuk győzni. Biztos, hogy még motiváltabbak lesznek az idényzáró miatt, és arra számítok, hogy Toto (Wolff) és James (Allison) ezáltal még versenyképesebb autóval áll elő. Szóval egyáltalán nem becsüljük le a Mercedes erejét, de mindig is mi voltunk a kihívója" – jelentette ki, majd elárulta, milyen célokat tűztek ki maguk elé.

A cél, hogy a tavalyi tanulságokat felhasználjuk, és remélhetőleg az RB16B előrelépést fog jelenteni. A Mercedes számít az év fő esélyesének, de izgatottan várjuk a kihívásokat, és továbbra is az ötödik bajnoki címünket üldözzük" – zárta a gondolatait Horner.

A Red Bull a második helyen zárta az előző évi kiírást a bajnok Mercedes mögött. A „vörös bikák” kedden rántják le a leplet az idei versenygépükről, az RB16B-ről, amelyet Verstappen, illetve az elküldött Alexander Albon helyére leigazolt Sergio Pérez vezethet az idén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik