F1: Szuzuka marad, biztosított a Japán Nagydíj jövője – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.24. 07:55
null
Szuzuka 2024 végéig a versenynaptárban marad (Fotó: AFP)
A Formula–1 vezetősége hivatalosan bejelentette, hogy a Japán Nagydíjnak otthont adó Szuzuka további három évig biztosan a versenynaptárban marad.

 

Szuzuka 1987-ben adott először otthont F1-es nagydíjnak, azóta mindössze három alkalommal, 2007-ben, 2008-ban, illetve 2020-ban nem fogadta vendégül a mezőnyt. Előbbi két esztendőben Fudzsi lépett a helyére, míg tavaly a koronavírus-járvány nyomán hiúsult meg a futamrendezés.

Az F1 a tervek szerint október 10-én visszatér a helyszínre, és a szombati bejelentés értelmében egészen 2024 végéig biztosított lesz a Japán Nagydíj sorsa.

Nagy örömmel tölt el, hogy a Formula–1 a következő három évben is versenyezni fog a szuzukai pályán. Japán különleges helyet foglal el a rajongók szívében világszerte, és a sport leglegendásabb pillanatai közül sok köthető Szuzukához, ahol összesen tizenegy világbajnoki cím sorsra dőlt el. A Japán Nagydíj mindig lebilincselő és lélegzetelállító drámákat hozott, és nagyon örülök, hogy a folytatásban is elhozhatjuk Japán szenvedélyes motorsportrajongóinak az ütközeteket és az izgalmat, ami az F1-et jelenti" – olvasható a az ügyvezető igazgató, Stefano Domenicali közleményében.

„A szerződéshosszabbítás az ázsiai piac iránti hosszú távú elkötelezettségünk része, és örömmel tölt el minket, hogy tovább folytathatjuk a gyümölcsöző együttműködésünket Mobilitylanddel. Személyesen szeretnék köszönetet mondani Tanaka (Kaoru) úrnak (a Mobilityland elnöke), valamint a csapatának az erőfeszítésért, amit a megállapodás megkötésének érdekében tett, és várjuk, hogy együtt dolgozhassunk a promoterrel azon, hogy növelhessük az F1 népszerűségét, illetve a szurkolói táborát Ázsiában" – tette hozzá a szakember.

Japánt az idei évben az AlphaTaurinál versenyző újonc, Cunoda Juki képviseli az F1-ben, míg a Honda az utolsó hazai nagydíjára készül az idén Szuzukában, hiszen az év végén búcsút int a királykategóriának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik