F1: Silverstone-ban debütál a sprintkvalifikáció – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 14:46
null
Silverstone-ban rendezik az első sprintkvalifikációt (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone hivatalosan megerősítette, hogy a július 18-i hétvégén megrendezendő Grand Prix-n debütál a sprintkvalifikáció.

 

Mint beszámoltunk róla, a Formula–1 vezetősége hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy három nagydíjon élesben is kipróbálja a sprintkvalifikációs lebonyolítási módot. A közlemény akkor nem tartalmazta, mely három helyszínen debütál az új formátum, egyedül annyit jegyzett meg, hogy két európai, illetve egy Európán kívüli pályán teszteli a módosítást. A Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone aztán szerdán hivatalosan is megerősítette, hogy nála rendezik meg az első sprintkvalifikációt.

„Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy a silverstone-i szurkolók láthatják először a Formula–1 sprintkvalifikációs lebonyolítási módját, az idei Brit Nagydíjon. Évek óta nem volt példa jelentős programváltozásra, és becsüljük az F1 és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) erőfeszítéseit, amit a minél jobb szórakoztatásért tesznek, valamint azért, hogy a közönségnek legyen miért még jobban várni a júliust" – olvasható a silverstone-i pálya ügyvezető igazgatójának, Stuart Pringle-nek a közleményében.

A Brit Nagydíjat a július 18-i versenyhétvégén tartják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik