F1: Sergio Agüero elfoglalja Max Verstappen helyét a hétvégén

Vágólapra másolva!
2020.05.07. 13:05
null
Agüero és a szimulátora (Fotó: Red Bull Racing)
A Manchester City argentin klasszisa, Sergio Agüero a hétvégén sportágat vált, még ha csak átmenetileg és virtuálisan is, mivel Max Verstappen helyett ezúttal ő lesz a csapattársa a Red Bullnál Alexander Albonnak a virtuális Spanyol Nagydíjon.

Ezen a hétvégén kerülne sor a Formula–1-es Spanyol Nagydíjra, ám a koronavírus-járvány miatt ez elmarad – ahogy a korábbi futamokat, úgy ezt sem lehet az eredetileg kiírt időpontban megrendezni. Ehelyett a versenyzők a virtuális térben csapnak össze egymással, igaz, nem minden F1-es pilóta száll be az F12019 játékkal rendezett online versenybe.

A száguldó cirkuszt hat pilóta képviseli: Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi, George Russell, Nicholas Latifi, Lando Norris és Alexander Albon. Utóbbi csapattársa a Red Bullnál – Max Verstappen helyett – a Manchester City argentin támadója, Sergio Agüero lesz, aki amúgy szenvedélyes motorsportrajongó hírében áll.

„Nagyon izgatottan várom már a virtuális Spanyol Nagydíjat, nagyon kíváncsi leszek, hogy mit tudok majd valódi F1-es pilóták ellen felmutatni” – idézi a Red Bull közleménye a 31 éves támadót.

Nem az argentin lesz az egyetlen labdarúgó a mezőnyben, egy Alfa Romeo volánjánál helyet kap ugyanis Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa, míg az egyik Haast az FC Barcelona brazil válogatott középpályása, Arthur irányítja majd.

A virtuális Spanyol Nagydíjat a szintén virtuális Circuit de Catalunyán rendezik vasárnap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik