F1: „Sennának és Prostnak is tetszett volna a manőverem”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.30. 13:28
Max Verstappennek ismét meg kellett védenie magát, hiszen egy héttel a Magyar Nagydíj után is támadják őt a Kimi Räikkönnen elleni manővere miatt.

Sokan bírálták a holland versenyzőt veszélyes manőveréért, sőt, Jenson Button, a McLaren versenyzője egyenesen a legveszélyesebb dolognak nevezte, amit egy pilóta tehet azért, hogy védje a pozícióját. Verstappen ennek ellenére továbbra is biztos abban, hogy korrekt módon védekezett a finn pilóta ellen.

„Nem kell megvédenem magam, mert magabiztos vagyok, és tudom, hogy nem csináltam semmi rosszat – állt ki magáért Verstappen. – Nem érzek nyomást a riválisaim részéről. Persze ők beszélhetnek erről, és ez rendben is van. Szerintem Sennának és Prostnak is tetszett volna a manőverem. Harcolunk, és nem vasárnapi kocsikázáson vagyunk, ezért én is így közelítem meg a versenyt, mert azért vagyunk itt, hogy küzdjünk és pontokat szerezzünk.”

Sem a futam alatt, sem azt követően nem vizsgálta az esetet a versenybíróság, hiszen szerintük sem vétett a holland a szabályok ellen. Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója ennek ellenére elmondta, hogy sokak nyomására ő maga is javasolta a versenybíráknak, hogy nézzék meg újra az esetet, hiszen egyesek szerint büntetni kellett volna a Red Bull versenyzőjét.

„Sok ember, beleértve a csapatokat is, úgy gondolta, hogy Max többször váltott irányt, miközben védte a pozícióját. De mi nem gondoljuk, hogy így tett volna – mondta Whiting. – Nincs konkrét szabály arra vonatkozóan, hogy lehet-e a féktávon irányt változtatni, bár a legtöbb pilóta szerint ez nem korrekt. Nyilván ezt meg fogjuk vitatni a későbbiekben.”

Azaz a Német Nagydíjon már koránt sem biztos, hogy valaki egy ugyanilyen manővert simán megúszhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik