F1: Semmi értelme az F1-be tartó Haas tervének - Montoya

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.17. 11:43
Juan Pablo Montoya szerint őrültség az F1-es csapatával 2015-re „felvételt nyert” Gene Haas ama elképzelése, hogy európai központ nélkül, charlotte-i főhadiszállással indítaná be a projektet.

„Őrültség, ha tényleg itt, az Egyesült Államokban akarja létrehozni a csapat főhadiszállását. Még az őrültség is hízelgő kifejezés, hiszen ennek semmi értelme – mondta Montoya, aki 2001-től 2006-ig szerepelt az F1-ben. – A rutinos angol szakemberek és szerelők nem fognak átköltözni Charlotte-ba.”

Haas a hét elején sajtótájékoztatót tartott, amely során elmondta, ha nem sikerül 2015-re összehoznia a csapatát, 2016-ban száll be, és hogy a Dallara segítségével készítené el a kasztniját.

Montoya azzal sem ért egyet, hogy az F1 európai futamok kárára Észak-Amerika, a Közel-Kelet és Ázsia felé terjeszkedik.

„Az F1 vezetőinek vigyázniuk kell azzal, hogy ne űzzék el Európából a sportágat. Ott vannak az igazi szurkolók, ott vannak az F1 gyökerei, az F1-nek nem szabad eltávolodnia Európától. Értem, hogy az új piacról több pénz folyik be a jogdíjak révén, de el sem tudom képzeli, mi lenne Brit Nagydíj vagy Spanyol GP nélkül. Hatalmas versenyek vannak, ne szúrják el” – mondta Montoya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik