F1: Schumacherék eladták a norvégiai nyaralójukat

Vágólapra másolva!
2015.02.26. 18:01
null
A nyaraló, amely már nem a Schumacher család tulajdona
Sajtóhírek szerint Michael Schumacher családja valamivel kevesebb mint 2 millió fontért (kb. 800 millió forint) eladta norvégiai nyaralóját.

 

 

Közel 22 millió norvég koronáért kelt el Michael Schumacher norvégiai nyaralója, három hónappal a meghirdetését követően. A súlyos síbalesete után lábadozó korábbi Formula–1-es pilóta felesége, Corinna néhány hónapja a család magánrepülőgépét is eladta, azért 25 millió fontot kapott.

A fából készült épület Oslótól, Norvégia fővárosától 200 km-re északra fekszik, és mintegy menedékként szolgált Schumacher számára, amikor a német sztár olykor besokallt a média túlzott érdeklődésétől.

A 645 négyzetméter lakóterületű nyaralót a kilencvenes évek közepén Schumacher elképzelései szerint építették. Többek között konditerem, szauna, pezsgőfürdő és luxuskonyha is található benne, a hozzátartozó garázsban pedig hét autónak jut hely.

Schumacher ott-tartózkodása során elsősorban síszenvedélyének hódolt, de gyakran beszállt a helyi futballcsapat edzéseibe is, és pénzzel támogatta Trysil város sportcsarnokának felépülését.

A birtok eladása sokak szerint újabb jele annak, hogy a 2013 decemberében megsérülésű, kómába kerülő, és azóta is nagyon rossz állapotban lévő hétszeres F1-es világbajnok egy darabig nem mozdul ki svájci otthonából, ahol hónapok óta zajlik a rehabilitációja. Ennek ellentmond az az információ, miszerint Schumacher már a síbalesete előtt el akarta adni a nyaralót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik