F1: Russell hülye lenne, ha nem élne a mercedeses lehetőséggel – Williams

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.06.27. 11:16
null
Russell magabiztos a jövőjét illetően (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Williams csapatfőnöke, Jost Capito elárulta, a grove-iak már készülnek George Russell esetleges távozására.

 

Jó ideje beszédtémát jelent a Mercedes-protezsált George Russell jövője, hiszen a fiatal brit nemegyszer bizonyított már a Williamsszel, s akkor is fantasztikusan teljesített, amikor tavaly lehetősége nyílt egy versenyhétvége erejéig helyettesíteni a koronavírusos Lewis Hamiltont Szahírban. A fiatal brit szerződése az év végén jár le a grove-i alakulattal, s hozzá hasonlóan az „ezüstnyilak" párosa sem rendelkezik még a következő idényre érvényes kontraktussal.

2. STÁJER NAGYDÍJ
JÚNIUS 25., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:05.910
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:05.412
JÚNIUS 26., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:04.369
Időmérő: 1. Verstappen 1:03.841
JÚNIUS 27., VASÁRNAP
A verseny (71 kör, 306.452 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 4., 15.00 Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 18., 16.00Brit Nagydíj, Silverstone
Augusztus 1., 15.00
Magyar Nagydíj, Mogyoród

Azonban míg Hamilton már megkezdte a tárgyalásokat Toto Wolffékkal, a mostani kiírásban több rossz versenyt is teljesítő Valtteri Bottas egyelőre csak bízik abban, hogy minél hamarabb megkezdheti az egyezkedéseket a címvédő gárdával. Sajtóhírek szerint ugyanakkor már döntés született a sorsáról, és egyesek, köztük a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko sem zárta ki, hogy még idény közben leváltják a finnt.

A Williams csapatfőnöke, Jost Capito viszont nem lát sok esélyt a korai cserére, szerinte ez legkorábban 2022-ben fog bekövetkezni, így alakulatával is az akkori váltásra készül.

Ha lehetőséget kap arra, hogy a Mercedesbe üljön, hülye lenne, ha nem élne vele. De ha nem kap esélyt arra, hogy a Mercedesszel folytassa, szerintem nagyon boldog lenne, ha a Williamsnél maradhatna. Ez minden, amiért dolgozunk, és amiben reménykedhetünk. Ugyanakkor amikor egy pilóta szerződése lejár, bárhol is legyen, előfordulhat, hogy továbbáll, de persze az is, hogy marad. Teljesen normális, hogy beszélünk a lehetőségekről."

„Természetesen rendelkeznünk kell egy mentőtervvel, mert tudjuk, van esély arra, hogy a Mercedes ajánlatot tesz neki. Azonban jelenleg nem látom, hogy bármilyen lépést kellene megtennünk azt megelőzően, hogy a Mercedes meghozta volna a döntést."

Ami Russellt illeti, úgy tűnik, adott esetben a fiatal brit pilóta sem zárkózna el a Williamsnél maradástól, elmondása szerint ugyanis jó úton halad a csapat. „Magabiztos vagyok. Minden fantasztikus volt, amit az új tulajdonosok érkezése óta láttam. Nem szórakoznak, rendesen csinálják a dolgukat. Nem kapkodnak, ami nagyon fontos, és a megfelelő időben teszik meg a megfelelő lépéseket. Erős közép-, illetve hosszú távú céljaik vannak. Nyerni akarnak. Lehet, ez most bután hangzik, de jövőre jönnek a nagy szabályváltoztatások, és megvan a szükséges tőkéjük is ahhoz, hogy javulni tudjunk azon a területen, amelyen javulnunk kell. Nincs ok arra, miért ne térhetne vissza a Williams az élre a jövőben."

A pilóta tehát látja az előrelépés lehetőségét a grove-aikkal is, azonban leszögezte, egyelőre nem kezdett bele semmilyen egyezkedésbe a folytatást illetően. „Jelenleg kizárólag a versenyzésre összpontosítok. Nem kezdtem semmilyen tárgyalásba, versenyről versenyre haladok. Nyilván a Mercedes menedzsel, szóval én a versenyzéssel foglalkozom, és kíváncsian várom, mit hoz a jövő. Ugyanakkor magabiztos vagyok azt illetően, hogy 2022-ben is a Formula–1-ben leszek, így nem aggódom, és csak arra koncentrálok, hogy a lehető legjobbamat nyújthassam minden hétvégén, ami nagyszerű érzés."

Russell Cunoda Juki büntetése után a tizedik rajtkockából rugaszkodhat el a versenyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik