F1: Rosberg fontolgatta, hogy jelentkezik Hamilton helyére tavaly

Vágólapra másolva!
2021.11.04. 18:09
null
Rosberg két kört bírna a mai Mercedesben (Fotó: AFP)
Nem sokon múlott, hogy a 2016-os Formula–1-es világbajnok, Nico Rosberg ugorjon be korábbi csapattársa, Lewis Hamilton helyére, amikor annak tavaly koronavírus-fertőzés miatt ki kellett hagynia a Szahíri Nagydíjat. A német ex-F1-es versenyző a saját Youtube-csatornáján tett közzé egy hosszabb beszélgetést Jenson Buttonnal – 2009 világbajnokával –, s neki mesélte, hogy fontolóra vette a lehetőséget, hogy bejelentkezzen Toto Wolffnál a brit klasszis helyére.

Tavaly december elején talán nem akadt olyan Formula–1 rajongó a Földön, akit ne foglalkoztatott volna a kérdés, hogy ki pótolja majd a koronavírus-fertőzése miatt a Szahíri Nagydíjat biztosan kihagyó Lewis Hamiltont – a teljesség igénye nélkül szóba került a végül befutó George Russell mellett Esteban Ocon, Stoffel Vandoorne, Esteban Gutiérrez és Nico Hülkenberg is.

Ez alkalommal viszont egy másik Nico, a Mercedessel 2016-ban világbajnoki címet szerző, majd az év utolsó futamát követően vissza is vonuló Nico Rosberg is szóba hozta a tavalyi esetet, ugyanis a saját Youtube-csatornáján hosszú beszélgetést adott közzé Jenson Buttonnal, s a 2009-es év világbajnokának elárulta: megfordult a fejében, hogy felhívja Toto Wolffot, s bejelentkezik Hamilton ülésére.

„Persze, ott volt a fejemben, hogy felemeljem a telefont, de végül nem tettem ezt meg, mert egyszerűen fizikailag képtelen lettem volna egy F1-es autó vezetésére. Két körnél többet nem tudnék vezetni, mert beállnának a karjaim, a féktávokon nem tudnám megtartani magam, a fejem bezuhanna a lábaim közé, és akkor nem is beszéltünk még a G-erőkről. Egy sor olyan izmod van, amit ott használni kellene, de nekem erre esélyem nem lett volna, így hiába is gondoltam, hogy jó lenne lecsapni a lehetőségre” – fogalmazott Rosberg, miközben Button nagyban helyeselt.

A fizikai korlátok mellett Rosbergnek amúgy azért sem lett volna lehetősége tavaly beugrani Hamiltot pótolni, mert jelenleg nincs érvényes szuperlicence, s 2016 decemberében bejelentett visszavonulása óta egyetlen kört sem teljesített hivatalos körülmények között aktuális Formula–1-es autóval.

„Ha holnap beülhetnék egy tesztre Bottas Mercedesébe, azt mondanám, ide vele, de egy teljes idényre biztosan nemet mondanék. Köszönöm szépen, nagyon boldog vagyok a második életemmel, az álmaim valóra váltak, s most azt csinálhatok, amit akarok” – fogalmazott Rosberg Button azon kérdésére, hiányzik-e neki, hogy F1-es autót vezessen.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik